Witam serdecznie, sory że zakładam nowy temat ale nie chciałem się podpiąć pod istniejący "ukryte menu" odniosłem wrażenie że tam powstaje poradnik. Mam ten dekoder z uszkodzonym dyskiem, wiem to na pewno bo podmieniłem na sprawny i pracuje normalnie. Moje pytanie to czy da się w oprogramowaniu wyłączyć całkowicie obsługę dysku? Tak aby w trybie uruchamiania nie sprawdzał czy jest, co przy uszkodzonym lub zdemontowanym dysku powoduje komunikat błędu jeśli dobrze pamiętam E508. Wiem że stracę funkcje nagrywania itd. ale dekoder powróci do użytkowania.
Kolejna sprawa to czy do tego dekodera dam rade podłączyć dysk SSD a jeśli tak to jaki? Pewnie przyśpieszy to prace dysku a co za tym idzie dekodera.
Pytam dlatego że szkoda mi sprzętu a może ktoś z Fachowców natknął się na coś w sieci z tego tematu i mógł by coś podpowiedzieć. Będę wdzięczny za pomoc – Pozdrawiam Gigi7.
Kolejna sprawa to czy do tego dekodera dam rade podłączyć dysk SSD a jeśli tak to jaki? Pewnie przyśpieszy to prace dysku a co za tym idzie dekodera.
Pytam dlatego że szkoda mi sprzętu a może ktoś z Fachowców natknął się na coś w sieci z tego tematu i mógł by coś podpowiedzieć. Będę wdzięczny za pomoc – Pozdrawiam Gigi7.