logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nice Robo500 - fotokomórki BF nie działają w trybie automatycznym

darek 0465 02 Paź 2016 20:49 1023 5
REKLAMA
  • #1 15967626
    darek 0465
    Poziom 2  
    przeczytałem Waszą wymianę wiadomości z zainteresowaniem, mam ten sam problem z fotokomórkami chyba były źle podłączone bo pomimo ustawienia w tryb automatyczny bramę mogłem zamknąć i otworzyć tylko trzymając przycisk na pilocie.w wolnej chwili podłącze według Waszych informacji .mam foto.BF-NICE czyli na drugiej foto.4-zacisk wolny.

Moderowany przez Marek J.:

Temat wydzieliłem..
    3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15967704
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3607
    Właśnie w Nice BF jest inaczej - zaciski NC to 4 i 5 - czyli środkowy ma zostać wolny.
    Chyba że masz centralkę (nie napisałeś co masz) której trzeba NO - wtedy faktycznie 3 i 5.
  • REKLAMA
  • #3 15967723
    darek 0465
    Poziom 2  
    oczywiście że tak 3-wolna pomyliłem pisząc , schemat przerysowałem poprawnie.mam jeszcze jedno pytanie zwierając 9 i 12 działa jak pilot.dzięki za podpowiedz sprwadzę to wszystko dopiero we wtorek ,odpiszę jaki efekt
  • REKLAMA
  • #4 15969061
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3607
    Cytat:
    zwierając 9 i 12 działa jak pilot

Jeśli piszemy o Robo500 to tak.
  • REKLAMA
  • #5 15972886
    darek 0465
    Poziom 2  
    połączyłem wszystko tak jak wcześniej opisywałem niestety nie zadziałało ciągle działa jak w trybie ręcznym tylko wtedy gdy trzymam przycisk pilota .fotokomórki sprawdzał elektronik mówił ze dobre .ale pamiętam kiedy wszystko było dobrze ,przerywając linie fotokomórek było słychać charakterystyczne [klik] teraz tego nie słyszę.
  • #6 15973189
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 948
    Zmostkuj na próbę zaciski NC i C fotokomórek (4 i 5) lub jeszcze lepiej w centrali 9 i 11. Jeżli automat "ożyje" to znaczy że najprawdopodobniej uszkodzone są fotokomórki lub przewody.
    I zwróć uwagę jeszcze na diody w centrali . Które są zapalone?
REKLAMA