logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nice Moovo LN432KM - Jak zaprogramować bramę bez fotokomórek?

zendenman 03 Paź 2016 23:21 2064 2
REKLAMA
  • #1 15970498
    zendenman
    Poziom 15  
    Ocena: 39
    Przyłączam się do pytania. Mam dokładnie to samo co autor. W instrukcji nie ma ani słowa o tym jak zaprogramować bramę bez foto. Przy otwieraniu dioda czerwona świeci światłem ciągłym przy zamykaniu jak dojedzie do słupka miga 3 razy. Nie istotne czy jedzie do słupka czy zatrzymam ją pół metra po starcie.

Moderowany przez Marek J.:

Wydzieliłem z obcego tematu
    3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

• REKLAMA
  • #2 15971373
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3608
    Zrobiłeś wykrywanie urządzeń bus (rozdział 9.1) ? Nawet jak do busa nic nie jest podłączone - może pomóc.
  • #3 15971720
    zendenman
    Poziom 15  
    Ocena: 39
    W mojej instrukcji nie ma nic o wykrywaniu bus. W punkcie 9.1 Wciśnij i przytrzymaj 5 sekund P1 centrala wchodzi w tryb programowania i teraz mam czynności dotyczące foto ( nie posiadam ) kolejna czynność to przytrzymanie P1 aż brama zrobi manewr otwarcia. Kolejna czynność to przytrzymanie P1. brama robi manewr zamknięcia i jak osiąga punkt krańcowy to wywala błąd.

Dodano po 2 [godziny] 57 [minuty]:

Sprawa wyjaśniła się. Ten siłownik nie rozpoznaje położeń krańcowych, ustawia się je ręcznie potencjometrami. Zalecenie z serwisu przykręcić do minimum potencjometr odpowiedzialny za zamknięcie i jak bram zatrzyma się przed słupkiem wyregulować położenie zamknięcia potencjometrem. Moim zdaniem w instrukcji warto było by to dokładniej opisać.
REKLAMA