logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dedietrich NCR II 24T - kocioł nie przełącza się na tryb grzania CO

riat 07 Paź 2016 07:24 633 0
REKLAMA
  • #1 15978278
    riat
    Poziom 7  
    Ocena: 6
    Witam Szanownych Forumowiczów
    Idzie zima i zabrałem się za włączenie mojego kociołka MCR II 24T.
    Usiłuję ustawić program P2 (grzanie zał, podgrzew. cwu wył) (z cwu przeszedłem na elektryczne podgrzewacze przepływowe bo to wychodzi taniej, przynajmniej u mnie, ale zasobnik 300 l nadal jest podłączony do instalacji)
    naciskam strzałkę aż P 1 zaczną migać
    naciskam + i P 2 zaczyna migać na przemian
    naciskam strzałkę i wyświetla się u mnie 40, ponieważ dla mnie jest to o'k więc nie zmieniam tej wartości (a tak na marginesie można zmieniać tę wartość do góry np na 45 itd, a nie da się poniżej 40, czyli np 38 itp)
    potwierdzam strzałką i P 2 miga na przemian
    Naciskam R i wyświetla się 4
    Cokolwiek bym kombinował zawsze po naciśnięciu R wyświetla się te cholerne 4 !!!!!, kocioł chodzi w trybie podgrzewania zasobnika z ciepłą wodą i nie chce za nic przejść w tryb 3 czyli grzanie CO.
    Jak termometr w zasobniku przekroczył 60 st C wyłączyłem kocioł żeby go nie rozwaliło. Jak odczytuję parametry naciskając t1, t2 t3 to to co się wyświetla jest różne od tego co poustawiałem. Wszystko dużo wyższe.
    Szanowni Koledzy Forumowicze.
    Obawiam się czy to np nie padła mi płyta główna? Jak padłe to jest jakieś 2000zł i pytanko gdzie kupić i czy warto? Sama wymiana to zajęcie dla małpy czyli też dla mnie.
    Bardzo proszę o Waszą opinię w yej sprawie. Zastanawiam się czy zamiast wymiany tej płyty nie lepiej wymienić cały kocioł, chciaż ten mój ma dopiero 6 lat.
    To tyle
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
REKLAMA