logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić tuleję uchwytu szybkozaciskowego w wiertarce Bosch PSB 570RE?

netowiec 12 Paź 2016 16:50 1893 7
REKLAMA
  • #1 15990275
    netowiec
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam

Jak widać na zdjęciu uszkodzona jest tuleja tylnia uchwytu szybkozaciskowego- moje pytanie brzmi czy mozna to jakoś samemu naprawic? jak odkręcić szybkozacisk wiertła? Jak naprawić tuleję uchwytu szybkozaciskowego w wiertarce Bosch PSB 570RE?
  • REKLAMA
  • #2 15990298
    zdzichra
    Poziom 32  
    Ocena: 304
    Wewnątrz uchwytu na dnie powinna być śruba na krzyżak lub imbus w większości wypadków jest to lewa śruba więc wykręca się ją w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara.Wykręć ją odkręć uchwyt i załóż nowy.
  • REKLAMA
  • #3 15990369
    netowiec
    Poziom 10  
    zdzichra napisał:
    Wewnątrz uchwytu na dnie powinna być śruba na krzyżak lub imbus w większości wypadków jest to lewa śruba więc wykręca się ją w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara.Wykręć ją odkręć uchwyt i załóż nowy.

No właśnie zagladałem do"środka" uchwytu - tam gdzie wchodzi wiertło i niestety nie ma tam żadnej śruby tylko jakby nit,a wiec nie widze mozliwosc odkręcenia tego tym sposobem...:/
  • #4 15990578
    zdzichra
    Poziom 32  
    Ocena: 304
    Mam przed sobą zakrętarkę BOSCH z uchwytem samozaciskowym(pewnie montaż podobny jak nie identyczny) -ten nit nie ma w sobie przypadkiem sześciokątnego otworu na imbusa chyba 4 lub5
  • REKLAMA
  • #5 15990599
    netowiec
    Poziom 10  
    Oglądałem 2 razy i niestety żadnego otworu na inbus nie widac...
  • #6 15990654
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1363
    Opis z instrukcji
  • REKLAMA
  • #8 15990685
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1363
    Bosch PSB 570 RE wygląd wrzeciona.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o naprawę uszkodzonej tulei uchwytu szybkozaciskowego w wiertarce Bosch PSB 570RE. W odpowiedziach sugerowane jest, że wewnątrz uchwytu powinna znajdować się śruba, jednak autor nie znalazł żadnej, a jedynie nit. Inni użytkownicy wskazują na możliwość istnienia sześciokątnego otworu na imbus, co mogłoby umożliwić demontaż uchwytu. Dodatkowo, podano linki do instrukcji oraz innych wątków, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA