logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nc+ dekoder DSI87 - brak kanałów przez 20 minut po włączeniu

pietre 15 Lis 2016 10:39 1020 2
REKLAMA
  • #1 16062715
    pietre
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Od tygodnia jestem "szczęśliwym" posiadaczem telewizji nc+ i dekodera DSI87. Po zainstalowaniu urządzenia pojawił się problem. Kiedy rano włączałem pierwszy raz telewizję, to nie było większości programów, a po czasie gdy się pojawiły, bardzo się cięły. Pomyślałem, że to przez mgłę, ale zrobiłem eksperyment i włączyłem telewizor pierwszy raz dopiero o godz. 10:00. Efekt był ten sam. Znajomy majster wymienił mi talerz antenowy na duży i dał nowy konwerter. Trochę się poprawiło. Jakość i siła sygnału sięgają 90-94%. Wcześniej było 85-90%. Niestety problem pozostał. Dzwoniłem do nc+ i kazali mi zrestartować dekoder i wyszukać kanały od nowa, co także nic nie dało. Dziś włączyłem telewizor o godz. 10:00 i dopiero po ok. 20 minutach można było w miarę oglądać telewizję.

Nie mam obecnie innego dekodera cyfrowego, żeby upewnić się, że wina leży właśnie po jego stronie. Czy macie jakieś pomysły, czy po prostu muszę wymienić dekoder w punkcie (co też mnie bardzo cieszy)?

Dodam tylko, że wcześniej byłem użytkownikiem TNK na innym dekoderze, ale tym samym talerzu i starym konwerterze i nie miałem takich problemów. Ustawione było i jest wszystko na 100%.
  • REKLAMA
  • #2 16062735
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 16062965
    pietre
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Pożyczyłem przed chwilą od kolegi dekoder nc+ i po podłączeniu do mojej anteny wszystko ładnie chodziło. Wniosek jest taki, że jest problem z dekoderem. Pora jechać do punktu
REKLAMA