logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

wzmocnienie SansAmp gt2 - duże szumy

Góral86 27 Lis 2016 21:03 666 4
REKLAMA
  • #1 16090206
    Góral86
    Poziom 7  
    Witam Szanownych Kolegów i Koleżanki:)
    Jako, że uporałem się z poprzednimi problemami w układach, zabrałem się za coś kolejnego, a mianowicie SansAmp GT2 ze stronki tonepad.com http://tonepad.com/getFile.asp?id=112 .
    Niestety nie mam jeszcze przełączników, zamówiłem dopiero z AVT bo w cyfronice liczą sobie po 10zł za sztukę:P
    Poskładałem wszystko, niestety z braku przełączników i tak postanowiłem uruchomić układ. I tutaj mam zagwozdkę....zrobiłem wyprowadzenia przewodami do przełączików...."roboczo" skręciłem pary przewodów np S1A0 i S1A3 oraz S1B0 i S1B3....w różnych kombinacjach. Niestety nie ma takiej "siary", przestetu jaka wydaje mi się, że powinna być. Po zmianie połączeń przewodów słychać jakieś zmiany barwy, ale na S2 nadal nie ma Hi Gain. Posprawdzałem wszystko, zmieniłem wszystkie NE5532 dla pewności, tranzystor BC550 zamontowany odwrotnie do 2n5088.
    Co począć, co począć, co począć...co?:)
    Czy przełączniki w jakiś inny sposób łączą przewody?
    Proszę o pomoc i wyrozumiałość:)
  • REKLAMA
  • #2 16090481
    krychu0505
    Poziom 21  
    Ocena: 114
    Nie wiem czy kolega zauważył ale wszystkie z tych przełączników są dwutorowe a więc przy zmianie s1a zmienia się równocześnie s1b. Żeby wszystko było ok każda para musi być odpowiednio połączona. Dla hi-gain'u s2a i s2b połączone ze środkowym stykiem. ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16100345
    Góral86
    Poziom 7  
    Dotarły przełączniki....chyba zrobię nową płytke i wszystko sprawdzę jeszcze raz przed lutowaniem.
    przełącznik S3 tak jakby zwiększał głośność...

Dla zainteresowanych przełączniki z AVT 3Pozycyjne 2Torowe mają wyprowadzenie, nie takie jak się powszechnie uważa.
    Nóżka odseparowana od pozostałych 3ech w torze to nie pin0. Pin zero to --0 - . Czyli pierwszy wewnętrzny z tych trzech zgrupowanych.
  • #5 16109868
    Góral86
    Poziom 7  
    Proszę jeszcze o pomoc, poradę, może ktoś robił już ten układ.
    Pomijając fakt, że moim zdaniem przełączniki są źle opisane w pdf bo raczej od lewej strony jest MOD, AMP i MIC po prawej, to mam problem (chyba wiele osób się z tym borykało, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi jak to poprawić) z "szumami" po zmianie przełączników MOD i MIC na "większe wartości". tzn w zasadzie zwiększając wzmocnienie. Przy Mod na Clean oraz Mic na Classic (chyba) i dowolnym AMP jest cichutko. Jednak po zmianie MOD lub AMP zaczyna szumieć...chyba za bardzo:/
    Jakieś porady, pomysły? czy ten typ tak ma?
REKLAMA