Drodzy rodacy, eksperci, koledzy. Mam problem, podpiąłem zasilacz do SYS_FAN1 4 pinową złączkę myślałem ze to od obrotów wiatraka zasilacza, wtedy komputer nie reagował na włącznik, w ogóle się nie odpalał a złączenie zworek śrubokrętem odpalało komputer na sekundę, wypiąłem i działa jak należy. Jednak teraz mam inny problem, mianowicie komputer nie zaświeca klawiatury i nie mam obrazu po HDMI, tak to wszystkie wentylatory chodzą, wypiąłem tez RAM (piszczalu), wpiąłem ram, teraz jestem na etapie wyciągnięcia baterii, wcześniej wyciągnąłem na 5 min i reset biosu albo się nie zrobił albo nie pomogło. Kondensatory nie napuchnięte, wszystko śmiga jak należy, tzn. wiatraczki itp.
Zauważyłem tez przy rozmontowywaniu procesora ze mam jeden pin w sockecie procesora skrzywiony ( nie mam pojęcia jak to się mogło stać, wkładałem procesor bardzo ostrożnie ), wziąłem ten pin wyprostowałem igła, włożyłem procesor.
Teraz pytanie, mogę mieć uszkodzona płytę czy procesor? Nie znam nikogo z taka konfiguracja i ciężko będzie to sprawdzić. Teraz głównym problemem jest te nie działanie choćby na chwile klawiatury i brak obrazu monitora.
Zasilacz Thermaltake-tr2-500w
Płyta MSI-h110m-pro-vh
Obudowa Zalman Z1
Procesor i3 BOX
Karta Graf MSI 1050Ti 4gb
RAM GoodRam 8gb
Zauważyłem tez przy rozmontowywaniu procesora ze mam jeden pin w sockecie procesora skrzywiony ( nie mam pojęcia jak to się mogło stać, wkładałem procesor bardzo ostrożnie ), wziąłem ten pin wyprostowałem igła, włożyłem procesor.
Teraz pytanie, mogę mieć uszkodzona płytę czy procesor? Nie znam nikogo z taka konfiguracja i ciężko będzie to sprawdzić. Teraz głównym problemem jest te nie działanie choćby na chwile klawiatury i brak obrazu monitora.
Zasilacz Thermaltake-tr2-500w
Płyta MSI-h110m-pro-vh
Obudowa Zalman Z1
Procesor i3 BOX
Karta Graf MSI 1050Ti 4gb
RAM GoodRam 8gb