Gdzie znaleźć wsad do pamięci flash 25L6406E dla chińskiej stacji 7010B?
Najpierw trzeba dobrać wsad do dokładnego oznaczenia płyty, bo same modele 7010B/7018B występują z różnymi CPU i pamięciami, a przy uszkodzonym sofcie nie połączysz się z radiem — trzeba wylutować SPI flash i zaprogramować go w programatorze [#17049672] W wątku podano, że dla jednej z podobnych wersji 7018B pasuje układ F1C500 z 25Q64, a inny użytkownik znalazł dump dla płyty DFL-HGJ-FC200S-MP5-MB na remont-aud [#16175928][#17800381] Jest też informacja, że dla konkretnej płyty 7010B z CPU F1C200S i flash 25L6406E można znaleźć odpowiedni wsad po numerze płyty, a nie po samym napisie „7010B” [#16326120][#17784865] Po poprawnym zaprogramowaniu użytkownicy potwierdzali, że radio wraca do działania [#17437642]
Witajcie
Kupiłem radio 7010b, mam takie pytanie: czy softy w nich wychodziły w dwóch wersjach? W moim 7010b nie ma mirrorlink i menu wygląda na bardzo ubogie. Radio zakupiłem używane.
Stworzyłem post dla osób, które mają pisać firmware dla 7010B, jeśli masz oprogramowanie 7010B z typem pliku .img, możesz pomóc ludziom i opublikować je w tym wątku. Mam następujące oprogramowanie układowe;
Wersja oprogramowania: V5.5BT-FK-TP Info: SK-MPS Data: 2017.08.11
Jeśli posiadasz to oprogramowanie w formacie .img, możesz je opublikować na tej stronie;
Pobrałem ten na konkretny 7018b 7018B - CPU F1C200S, możesz również sprawdzić zdjęcia, niestety jest to plik .bin, spróbowałbym skompresować jako .RAR i zobaczyć, jak to idzie, jeśli ktoś ma szczęście, daj mi znać.
Dymidziak napisał:
Michał99 napisał:
Przestroga dla aktualizujących bezmyślnie oprogramowanie
To już niestety wiem ;(
Człowiek uczy się na błędach... Może coś się jeszcze da zaradzić.
Znalazłem na rosyjskim forum wsad do tego radia 7018B - CPU F1C200S (taki CPU ma moje radio więc pewnie dlatego na innym firmware tak się dzieje) https://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=933185 Ale niestety jest w formacie .bin
Nie mam jak wgrać ten wsad, może ktoś posiada firmware w formacie .img do wgrania z karty SD?
Witam,
udało mi się pobrać plik, ale jest on w formacie .bin, ale numery seryjne są poprawne. Czy istnieje sposób na bezpośrednie flashowanie go do Radia?
LeonSantHdz napisał:
Numer seryjny płyty to: ZS070BE5016D3D5T MO2-20171225A
Stereo to model: 7018B
Przepraszam, jeśli nie wyjaśniam dobrze, ale używam tłumacza. Dzięki i pozdrawiam.
Witam,
udało mi się pobrać plik, ale jest on w formacie .bin, ale numery seryjne są poprawne. Czy istnieje sposób na bezpośrednie flashowanie go do Radia?
LeonSantHdz napisał:
Numer seryjny płyty to: ZS070BE5016D3D5T MO2-20171225A
Stereo to model: 7018B
Przepraszam, jeśli nie wyjaśniam dobrze, ale używam tłumacza. Dzięki i pozdrawiam.
Witam, otrzymałem wczoraj moją 7010B z Chin, a w środku jest F1C200S (K5139BB), F1C200S nie powinien pochodzić z 7018B?
Mówi na pokładzie
HGW-RF7200L-MB
VER; 1.0
2019.03.13
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy oprogramowanie układowe (ht tps: // yadi.sk/d/70Uzaa4jtGkHU) opublikowane przez @ Gold3nstan jest odpowiednie dla mojego 7010B i najnowszego?
Nie mogę zmienić niestandardowej tapety i nie mogę używać logo marki samochodu na początku, jak jakieś 7010Bs na youtube, kiedy przechodzę do ,,Aktualizacji oprogramowania" w Ustawieniach, nic mi nie pokazuje, tylko komunikat ,,Aktualizacja oprogramowania" i opcje ,,Tak lub Nie "(zdjęcie w załączeniu).
Witaj, mam Radio 7018b, ale z tym samym oprogramowaniem, które masz.
Mam ten sam problem. Czy istnieje możliwość zmiany oprogramowania lub aktualizacji?
Chip radiowy: dla QN8035
Czy można również zobaczyć, który utwór słyszę, może ze zdjęciem, gdy korzystam z Bluetooth?
Proszę pomóżcie.
Soft potrzebował 2Din 7010B, które mogą mi pomóc, są to szczegóły, które miałem wcześniej. Próbowałem zrobić głupią aktualizację, przycisk zasilania jest włączony, łączy się z bluetooth i przez USB do telefonu.
Cześć chłopaki, próbowałem zainstalować oprogramowanie na moim 7018B od Gearbest, a teraz mam czarny ekran... przykro. Jak mogę użyć pamięci USB lub karty SD do flashowania oprogramowania układowego, które są połączone powyżej? Dziękuję.
Podjechała do mnie siostra z tym radiem (model 7010b), brak mirrorlink, brak języka polskiego. Szukam drugi dzień i brak efektów, wsparcie nie istnieje wcale. Zero informacji jak wgrać nowszy soft i czy w ogóle da się to zrobić.
Załączniki:
20200604_180931.jpg(3.2 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Cześć! Jestem z Włoch i mam 7032um.
Wygląda jak 7010/7018 One.
Mam problem z połączeniami bluetooth w maju redmi note 7: nie mam ostatniego połączenia, nie zapisano numeru i nie ma odtwarzającego piosenkę.
Carlink o cmlplay nie działa i nie mogę ustawić tapety.
Czy ktoś może mi pomóc ? Potrzebuję aktualizacji, czy co?
Dzięki za wszystko
Cześć chłopaki, próbowałem zainstalować oprogramowanie na moim 7018B od Gearbest, a teraz mam czarny ekran... przykro. Jak mogę użyć pamięci USB lub karty SD do flashowania oprogramowania układowego, które są połączone powyżej? Dziękuję.
Macie już rozwiązanie?
Mam ten sam problem Brak obrazu, wyłącznik LED czerwony.
Odlutowałem chip i sflashowałem już kilka wsadów we flasherze, ale zawsze to samo, prawdopodobnie dlatego, że nie jest to właściwy plik.
Procesor to F1C200.
Czy ktoś ma wsad pamięci?
Przyszła do mnie siostra z tym radiem (model 7010b), bez lusterka, bez polskiego. Szukam drugiego dnia i żadnych efektów, żadnego wsparcia. Zero informacji, jak wgrać nowszy soft i czy w ogóle da się to zrobić.
Mam aktualizację na 2020 rok, zainstalowałem ją na moim samochodowym stereo 2Din 7010b i teraz rzeczy z linkiem lustrzanym zaczęły działać idealnie, a także pojawiły się nowe funkcje, ponadto w tej aktualizacji dostępny jest język polski.
Aby zainstalować: - Weź Pendrive lub kartę SD i skopiuj pobrany plik ,,ePDKv100.img" z pliku Rar i podłącz Pendrive lub kartę SD do odtwarzacza 2Din 7010b i włącz go, następnie przejdź do ustawień i przewiń w dół a zobaczysz ,,Aktualizacja FW", po prostu kliknij ją, a aktualizacja rozpocznie się automatycznie. Upewnij się, że nie wyłączasz samochodu podczas aktualizacji, w przeciwnym razie oprogramowanie ulegnie uszkodzeniu.
Hasło do ustawień logo po aktualizacji: - 1234
Dziękuję później ?
Załączniki:
ePDKv100.rar(6.2 MB)
Potrzebny soft 2Din 7010B, który może mi pomóc, to szczegóły, które miałem wcześniej. Próbowałem zrobić głupią aktualizację, przycisk zasilania jest włączony, łączy się przez bluetooth i przez usb do telefonu.
Tak, mam najnowszą aktualizację, dołączę poniższy plik programowy i postępuję zgodnie z instrukcjami ??, aby zainstalować,
Aby zainstalować: - Weź Pendrive lub kartę SD i skopiuj pobrany plik ,,ePDKv100.img" z pliku Rar i podłącz Pendrive lub kartę SD do odtwarzacza 2Din 7010b i włącz go, następnie przejdź do ustawień i przewiń w dół a zobaczysz ,,Aktualizacja FW", po prostu kliknij ją, a aktualizacja rozpocznie się automatycznie. Upewnij się, że nie wyłączasz samochodu podczas aktualizacji, w przeciwnym razie oprogramowanie ulegnie uszkodzeniu.
Hasło do ustawień logo po aktualizacji: - 1234
Dziękuję później ?
Załączniki:
ePDKv100.rar(6.2 MB)
WhatsApp Image 2021-02-05 at 8.12.36 PM.jpeg(88.21 KB)
Plik Epdkv100.rar został pobrany, zainstalowany i zamknięty. Od tego czasu już nie działa, przeniosłem go na pendrive / pendrive i tak go zainstalowałem. Jak mogę teraz zresetować go do ustawień fabrycznych, włącznik i wyłącznik świeci tylko turkusem, nie ma już obrazu. Jak mogę połączyć swój telefon komórkowy z urządzeniem? Odtwarzanie wideo przez pamięć USB / pendrive jest zawsze możliwe.
Proszę bracie, potrzebuję twojego wsparcia
Urządzenie DA-7020
Problem: mirror link nie działa na telefonach z systemem Android z oprogramowaniem powyżej 7
Rozwiązanie: potrzebuję zmienić/zaktualizować firmware dla DA-7020
Dziękujemy wszystkim, którzy opublikowali oprogramowanie sprzętowe w tym wątku,
Mam 7010b ze starym oprogramowaniem, które nie miało niektórych konfiguracji, które mają nowe wersje,
Wypróbowałem kilka firmware'ów, mogę je sflashować, ale potem nie słychać dźwięku (przynajmniej Radio FM, nadal muszę sprawdzić, czy dźwięk działa, używając pliku mp3 nasz plik wideo)
Dzięki temu otworzyłem jednostkę główną i znalazłem te same elementy wewnętrzne, które znajdują się na tej stronie:
AKTUALIZACJA 2:
Naprawiono, sflashowałem wersję dla 7012B i wszystko działa idealnie, z dodatkową zaletą uzyskania "P-Link", które moim zdaniem jest lustrzanym odbiciem Androida.
Udało się, dzięki Methsan! Mam teraz logo moich samochodów, którego nie było przy zakupie. Menu jest zaktualizowane i lepsze. Jakość dźwięku też wydaje się lepsza. Poza tym nie wiem dlaczego, ale kiedy otrzymałem radio lata temu, nie wróciło ono automatycznie do radia po ponownym włączeniu. Teraz już tak! Aktualizacja przebiegła bardzo szybko w moim przypadku przy użyciu pendrive'a 3.0. Zajęło to tylko minutę.
Najpierw szybko sformatowałem dysk flash. Następnie wyodrębniłem plik .img z folderu .rar i skopiowałem go bezpośrednio na dysk. Wielkie dzięki
✨ Dyskusja dotyczy wsadu i aktualizacji firmware do chińskich radioodtwarzaczy 2DIN serii 7010B/7018B z pamięcią SPI 25L6406E/25Q64 i procesorami F1C200S/F1C500. Użytkownicy szukają odpowiednich plików .bin i .img, pytają o możliwość wgrywania z karty SD, pendrive’a lub przez programator CH341A/Neoprogrammer, a także o konwersję BIN do IMG. Wiele wpisów opisuje skutki wgrania niepasującego softu: czarny ekran, brak dźwięku, brak reakcji na dotyk, odwrócone funkcje enkodera, brak obrazu po starcie, zawieszanie się na napisie WELCOME oraz problemy z mirror link, Bluetooth, logo startowym i językiem polskim. Wskazywano, że trzeba dobierać wsad do konkretnej płyty głównej i CPU, wykonywać kopię zapasową oryginalnej pamięci oraz w razie uszkodzenia softu wylutować flash SPI i zaprogramować go zewnętrznie. Pojawiają się też konkretne dumpy i wersje firmware, m.in. dla płyt ZCD-7089, ZCD-7106, DFL-HGJ-FC200S-MP5-MB, HZ-06925-MB oraz aktualizacje typu ePDKv100.img i V7.5BT-FK-TP. Wygenerowane przez model językowy.