logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Whirpool ADP606 feco - Nie zmywa - błędy F4/E1

chniak 02 Sty 2017 17:20 1545 3
REKLAMA
  • #1 16167641
    chniak
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam

Otóż sprzęt o numerze 854260601002 odmówił posłuszeństwa i nie chce rozpocząć płukania naczyń oraz zmywania. Pobiera wodę do środka swego wnętrza, ale nie "pluje" po naczyniach, a wodę która była wlana do środka zabiera raz na kilka prób uruchomienia.

Po przeszukaniu forum swe kroki skierowałem do uruchomienia trybu serwisowego gdzie pokazała wymienione błędy - F4/E1 .

Nigdzie nie znalazłem informacji na temat powyższego połączenia kodów błędu i modelu zmywarki. Jedyny post traktujący o tych błędach pozostał pusty. Z góry dziękuję za udzielone wskazówki w którym kierunku powinienem kierować swoje kolejne posunięcia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16167936
    chniak
    Poziom 2  
    Dziękuję za rozkodowanie błędu.
    Wygląda na to że już wiem gdzie grzebać/szukać.
  • #4 16217265
    chniak
    Poziom 2  
    Sprawdziłem wszystkie możliwe połączenia. Wszystko wygląda na kompletne i nie uszkodzone.....
    Wygląda więc to na uszkodzony moduł elektroniczny, ale nie wiem jak się za to zabrać.

Czy ktoś ma jakieś schematy płyty głównej zmywarki żebym mógł drążyć temat dalej ?
    A może ktoś z Łodzi specjalizuje się na forum w takich naprawach i byłby chętny pomóc w naprawie ?

Edytka: Zapomniałem dodać że po uruchomieniu zmywarki "w częściach" gdy płyta główna jest w innej pozycji niż powinna rozpoczyna działanie pompy, ale szybko urywa program i na tym koniec. Zalewa zbiornik na jednym z boków i nie podaje dalej do płaszcza wodnego na górze i drugim boku zmywarki.
REKLAMA