logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Beninca RI.5k Napęd bramy - Nie mogę zaprogromować pilota do radia wewnetrznego

pietro_29_29 02 Sty 2017 23:15 2943 5
  • #1 16168791
    pietro_29_29
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Ponieważ to mój pierwszy post witam wszystkich noworcznie.
    Od kilku dni walczę z napędem bramy Beninca RI.5k . W oparciu o info z forum uruchomiłem napęd sterując go bezpośrednio z płyty wszystko gra, natomiast nie mogę zaprogramować pilota/pilotów ( próbowałem trzech różnych do wewnętrznego radia Beninca. Znalazłem na forum procedury programowania i u mnie sprawa wygląda tak :
    - po przytrzymaniu przycisku na radiu (p) mam 5 sygnałów i mrugnięć na zielono następnie zielona LED świeci na stałe wtedy naciskam wybrany przycisk pilota - radio reaguje przerwaniem świecenia ciągłego LED i znowu zaczyna mrugać na zielono -zgodnie z procedurą następnie powinno być LED na czerwono i wtedy jeszcze raz przycisk z pilota i koniec programowania , niestety tego trybu na czerwono u mnie już nie ma a pilot nie aktywny :(
    Radio ma dwie zworki , zwierałem je i próbowałem dalej..... nawet przy jednej kombinacji napęd ruszył ( na płycie głównej zapaliła się dioda PP) ale nie w związku z pilotem.
    Mam takie pytanie:
    - czy do programowania zworki muszą być w jakiejś kombinacji itp?
    - czy może ww problem polega na tym, że mam nieodpowiednie piloty (próbowałem na nowym pilocie do bramy KRISPOL ( 4 przyciski ABC i blokada dwa BC wykorzystuje do bram garażowych) i dwóch innym sprawnych pilotach do bram przemysłowych -efekt ten sam .
    Może ktoś pomoże ?wyjaśni? bo skończyły mi się pomysły -foto radia poniżej

Beninca RI.5k Napęd bramy - Nie mogę zaprogromować pilota do radia wewnetrznego
  • #2 16169011
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1423
    Albo oryginalne piloty albo radio zewnętrzne.
  • #3 16169049
    pietro_29_29
    Poziom 2  
    Dzięki, a te oryginalne piloty to np: beninca TO.GO 2WV? (będzie wystarczający)
  • #4 16170565
    Fest3r
    Poziom 15  
    Ocena: 57
    Wg mnie to starsze radio z buzerem na kod zmienny. Przy programowaniu trzeba nacisnąć i przytrzymać przycisk pilota dopóki radio nie przestanie mrugać i dawać sygnałów dźwiękowych.
    Czasem przy starszych radiach trzeba dłużej poczekać z przyciśniętym przyciskiem pilota.
    Najlepiej mieć pilot oryginalny czyli np. TO.GO. 2WV
    Jakie masz piloty ?
  • #5 16171342
    pietro_29_29
    Poziom 2  
    Próbowałem pilotem KRISPOL-a ( nowy mam go do bramy garażowej 4 kanałowy) a jak się nie udało to jakimś uniwersalnym próbowałem jednym potem drugim i zawsze ten sam efekt (piloty były sprawne do bram przemysłowych które mam w pracy ) Radio reaguje na pilota tak jak wyżej pisałem ale nie chce go zatwierdzić .... a walczyłem z nim ciężko na różne sposoby zasłyszane z forum.
    Co ciekawe to zworki mają jakiś wpływ na to programowanie tzn jak ich brak to radio po przytrzymaniu przycisku daje 5 zielonych sygnałów i potem ciągły ( podczas którego należy nadusić pilota) . A jak założyłem zworki to raz czerwona dioda raz pomarańczowa ale bez efektu. Radio jest z 2002 roku
  • #6 16176182
    pietro_29_29
    Poziom 2  
    Pilot zakupiony , napęd zaprogramowany zgodnie z wyżej opisaną procedurą -wszystko gra. Dzięki za pomoc
REKLAMA