logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE40H6400 - kurz pod matrycą

rafmik 07 Sty 2017 20:24 4737 3
REKLAMA
  • #1 16181030
    rafmik
    Poziom 10  
    Ocena: 37
    Hej

Mam telewizor Samsung UE40H6400AW.
    Kupiony w styczniu 2015 roku. Był już raz na naprawie (marzec 2016) z tytułu rękojmi w związku z kurzem (wtedy oprócz plam po bokach wyskoczyła mi jedna prawie na środku ekranu).

Aktualnie widzę, że ponownie tworzą się "zacieki" na górze ekranu. Możecie popatrzeć na zdjęcia i ocenić czy to kurz, czy podświetlenie tak wygląda?

Zaczynam się interesować tematem, bo za 3 tygodnie kończy mi się rękojmia/gwarancja.

Co o tym myślicie? To jest już kurz od środka matrycy czy po prostu podświetlenie?

Dodam, że najbardziej widoczne są zacieki na górze - zwłaszcza na jasnym tle, przy przesuwaniu obrazu w poziomie (typu w filmie widok z przesuwem kamery w lewo/prawo).

Serwis powie, że to kurz, czy zwali na podświetlenie?
    Załączniki:
    • Samsung UE40H6400 - kurz pod matrycą fot7.jpg (949.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung UE40H6400 - kurz pod matrycą fot5.jpg (635.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung UE40H6400 - kurz pod matrycą fot4.jpg (588 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung UE40H6400 - kurz pod matrycą fot3.jpg (620.05 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung UE40H6400 - kurz pod matrycą fot1.jpg (287.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung UE40H6400 - kurz pod matrycą fot2.jpg (618.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16181836
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5328
    rafmik napisał:
    Serwis powie, że to kurz, czy zwali na podświetlenie?

Nie ma to znaczenia - występujesz do sprzedawcy z informacją, że odstępujesz od takiej umowy (bo tv był już naprawiany i nadal jest to samo - a to wada istotna).
    Skoro jest to samo, to teraz TY decydujesz co z tym zrobić.
    Możesz naprawić, żądać obniżenia ceny, całkowicie odstąpić od tej umowy.
  • REKLAMA
  • #3 16183711
    rafmik
    Poziom 10  
    KOCUREK1970 napisał:

Nie ma to znaczenia - występujesz do sprzedawcy z informacją, że odstępujesz od takiej umowy (bo tv był już naprawiany i nadal jest to samo - a to wada istotna).
    Skoro jest to samo, to teraz TY decydujesz co z tym zrobić.
    Możesz naprawić, żądać obniżenia ceny, całkowicie odstąpić od tej umowy.

Tutaj na pewno będę właśnie starał się odstąpić od umowy (pewnie lekko nie będzie) :(

Pytanie tylko, czy to kurz czy coś z podświetleniem? Bo już patrzę na ten TV i sam nie wiem.
    Dzisiaj zerkałem na TV u rodziców (też Samsung, wersja "c" sprzed 5-6 lat) to ekran jest dużo czystszy.
  • #4 16311591
    rafmik
    Poziom 10  
    Ok - okazało się, że była to nieszczelna matryca, kurz + jakieś zanieczyszczenia z powietrza. Serwis potwierdził drugi raz wadę, TV został zwrócony do sklepu z tytułu rękojmi (druga naprawa, istotna wada, odstąpienie od umowy).
REKLAMA