logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dialnet DSL1 - zrywanie połączenia po pewnym czasie, brak sieci, ping timeout

Mevil 18 Lip 2005 10:24 1480 7
REKLAMA
  • #1 1661926
    Mevil
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    jestem nowym uzytkownikiem dialnetu dsl1 i mam problem, ktory polega na tym, ze po pewnym czasie trwania polaczenia trace je, aplikacje wykazuja brak sieci, ping na brame "uplynal limit czasu zadania" ping na inne adresy "nie mozna odnalezc hosta"; konfiguracja polaczenia zgodnie z parametrami od dialogu, nie pomaga reset modemu, po restarcie systemu wrocilo do normy (moze to byc zbieg okolicznosci) czy ktos mial podobny problem? jak go rozwiazac? prosze o pomoc i wymiane doswiadczen
  • REKLAMA
  • #2 1664014
    pionek1
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    nie wiem jakiego modemu używasz ale powinienesz poszukać cos w opcjach co mozna włączyc aby połączenie było automatycznie odnawiane po zerwaniu połączenia. Ogulnie mówiąc to dostawca netu powinien zapewnic ci poprawną działalność modemu i połączenia
  • REKLAMA
  • #3 1664311
    Mevil
    Poziom 11  
    standardowy modem od dialogu czyli SI2000 Callisto821 AnnexB firmy Iskratel
  • REKLAMA
  • #4 1665060
    lordqpa
    Poziom 24  
    Ocena: 47
    Jest to bardzo częsty przypadek w wypadku modemów Callisto, mozna pokombinować i zakupić modem innej firmy, lub monitować w BOK o wymiane modemu. Znam lokalizacje gdzie modem chodzi po 6 m-cy bez zwiech a mam też lokalizacje gdzie modem potrafi sie sypnac 2-3 razy na tydzień i pomaga tylko wylaczenie go z prądu i włączenia, czasem kilkukrotne.
  • #5 1668899
    Mevil
    Poziom 11  
    @lordqpa
    czyli reklamacja modemu?
    czy znana jest moze numeracja trefnej serii, lub cos w tym rodzaju? czy to przypadlosc ogolna?
  • #6 1669158
    lordqpa
    Poziom 24  
    Ocena: 47
    Nie klasyfikowałem pod względem numeracji seryjnej :( Ale pewnie przypadłośc zgoła przypadkowa. Zresztą czego spodziewać się po modemie za 50 PLN w hurcie. :D
  • REKLAMA
  • #7 1698661
    Mevil
    Poziom 11  
    jakos mu przeszlo (na szczescie :))
  • #8 1701233
    witekn
    Poziom 11  
    Skąd masz ten DSL? Bo skoro instalował ci go dialog to w czym problem. Zadzwoń do serwisu we Wrocławiu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nowy użytkownik Dialnet DSL1 zgłasza problem z zerwaniem połączenia internetowego po pewnym czasie, objawiający się brakiem sieci i komunikatami o przekroczeniu limitu czasu ping oraz niemożności odnalezienia hosta. Konfiguracja zgodna z parametrami dostawcy, reset modemu i restart systemu przynoszą tylko tymczasową poprawę. Modem używany to standardowy model od Dialogu – Iskratel SI2000 Callisto821 AnnexB. W dyskusji wskazano, że problemy z zerwaniem połączenia są częste w modemach Callisto, a rozwiązaniem może być wymiana modemu na inny model lub zgłoszenie reklamacji do BOK. Nie stwierdzono powiązania z numeracją seryjną urządzenia, a awarie mogą mieć charakter losowy. Sugerowano również kontakt z serwisem Dialogu w celu uzyskania pomocy technicznej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA