logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 2002 układ chłodnicy - Audi gubi płyn, czy to wina uszczelki głowicy?

patryk7855 12 Sty 2017 15:49 2001 4
REKLAMA
  • #1 16194206
    patryk7855
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Odpalając Audi wyświetlił się komunikat informujący o problemie z chłodnicą.Wczoraj dolałem płynu ponieważ zbiornik był pusty.Wlałem w okolicach pół litra płynu.Zaraz po wlaniu zbiornik znowu pusty.Szukałem przecieku ale nigdzie go nie widać.Odczepiłem górny wąż od zbiornika.Dmuchając w niego płyn się cofał i potrafił zapełnić cały zbiornik, ale kiedy przestałem to robić płyn znowu znikał.Od strony kierowcy w wężu który wchodzi do chłodnicy (góra) jest znikoma ilość płynu i bez problemu można go zaginać.Myślę, że to uszczelka na głowicy siadła.. Co do korka od oleju był biały osad, ale raczej to dlatego że nie robie dużych dystansów.
  • REKLAMA
  • #2 16194402
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3271
    patryk7855 napisał:
    Zaraz po wlaniu zbiornik znowu pusty.

Bez uruchamiania silnika ?
    Skoro gdzieś ubywa - to gdzie indziej musi przybywać !
    Na ziemi nie ma.
    Co widać na bagnecie oleju ?
    Sprawdź pod dywanami wewnątrz samochodu.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 16194412
    patryk7855
    Poziom 9  
    Tak silnik jest zgaszony i zaraz po wlaniu i odpaleniu płynu brak.Co do oleju to ma miarce wydaje mi się, że olej jest zbyt rzadki ponieważ zawsze spadną ze dwie kropelki oleju.
  • REKLAMA
  • #4 16194727
    darfur5
    Poziom 35  
    Ocena: 1712
    Koledze Camer chodziło o to jaki masz stan oleju w silniku czy go przybywa czy nie.Napisz jeszcze czy autko kopci na biegu jałowym i na wyższych obrotach , jak to wygląda na zimnym silniku (zaraz po odpaleniu) a jak na rozgrzanym.
  • #5 16194875
    patryk7855
    Poziom 9  
    Przybyło z tego co widzę.. A na biegu kopci na biało, ale to tez po części wina temperatury.. I jeszcze falują obroty
REKLAMA