1. Komputer chcę wykorzystywać do gamingu, głównie:
League of Legends, CS:GO i starsze gry
2. Nie znam się na podkręcaniu, jednak umiem dotrzeć do biosa i jeśli da się to zrobić bezpiecznie, mogę próbować.
3.Po starym PC zostaje mi zasilacz:
- Fortron 500W
Model: FSP500 -60GLN
- Napęd
- Chłodzenie w postaci niemałego wiatraka z tubą (jakkolwiek by tego nie opisać) <- na procesor
+ wiatrak na kabelku w zasilaczu
4. Dyski twarde to około 450GB (zostają mi po starym PC)
5. Budżet do 1400 zł, tyle zdołam w miare szybko uzbierać - jestem uczniem, pracuje tylko dorywczo
Dodatkowo gry będę chciał nagrywać i montować filmy na youtube, czy też urzadzać streamy na twitcha. Czy ten sprzęt mi to umożliwia?
Wiem, że renderowanie może sporo zająć czasu, ale to nieistotny dla mnie problem.
Jeśli czegoś nie podałem, proszę o pytania.
League of Legends, CS:GO i starsze gry
2. Nie znam się na podkręcaniu, jednak umiem dotrzeć do biosa i jeśli da się to zrobić bezpiecznie, mogę próbować.
3.Po starym PC zostaje mi zasilacz:
- Fortron 500W
Model: FSP500 -60GLN
- Napęd
- Chłodzenie w postaci niemałego wiatraka z tubą (jakkolwiek by tego nie opisać) <- na procesor
+ wiatrak na kabelku w zasilaczu
4. Dyski twarde to około 450GB (zostają mi po starym PC)
5. Budżet do 1400 zł, tyle zdołam w miare szybko uzbierać - jestem uczniem, pracuje tylko dorywczo
Dodatkowo gry będę chciał nagrywać i montować filmy na youtube, czy też urzadzać streamy na twitcha. Czy ten sprzęt mi to umożliwia?
Wiem, że renderowanie może sporo zająć czasu, ale to nieistotny dla mnie problem.
Jeśli czegoś nie podałem, proszę o pytania.