logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC z chasis CP005 Daewoo - wymiana procesora DW195B-DE2 na 92T195D7T1

pik-rtv 19 Lip 2005 17:03 1673 2
REKLAMA
  • #1 1665232
    pik-rtv
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    mam w naprawie tvc jvc z chasis od daewoo - telewizor działa ale bardzo wolno się przełacza i nie reaguje na pilota.Próbowałem różnych wsadów pamięci i nic - doszedłem do wniosku że trzeba wymienić procesor dw195b-de2.zamówiłem procesor(w bardzo znanej i renomowanej firmie) i przysłali mi .Na fakturze jest dw195c-de4 ,a w rzeczywistości 92t195d7t1.
    Wlutowałem go oczywiście hotairem i nic nawet dioda od czuwania się nie zapali.Dzwonię do hurtowni,a oni mówią że to jest zamiennik ale trzeba inny wsad pamięci ,którego nie mają!!
    Zrobiłem już małą wojnę ale oni nie zmieniają zdania,czy ktoś już wymieniał dw195b-de2 na 92t195d7t1

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1665316
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    z tym bardzo wolnym przełączaniem to ja bym się zastanowił czy to procek.przyjrzyj sie czy cos nie obciąża magistrali,ja miałem taki numer że tuner obciążał którąś z szyn i tak wolno się załączał,powli przełączał itp.A z wsadem pamięci to bzdura-odpalałem go na czystej i też startował.I jeszcze jedno-tuner musi być wsadzony,bez tunera nie odpali.
  • #3 1665784
    AMPI
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Witam!
    Prawdopodobnie chodzi o model AV-21jt5.Te telewizorki były robione jako Daweoo JVC i Aiwa obsługa była robiona dla 3 roznych pilotów.Jeśli nie działa pilot JVC to prawdopodobnie tv jest przestawiony na Daweoo lub Aiwe. w takim przypadku musisz mieć albo pilota serwisowego od Jvc albo pilota od Daweoo ew Aiwy lub pewny wsad od JVC.Pozatym Można włożyć czystą pamięc inicjalizacja następuje automatycznie a domyślnym pilotem jest Daweoo.

Pozdrawiam.
REKLAMA