logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG GALAXY S5 - Dotyk nie działa w jednym miejscu.

Cholek7 30 Sty 2017 17:05 4833 4
REKLAMA
  • #1 16240004
    Cholek7
    Poziom 7  
    Witam! :(
    Miałem brudny (wewnątrz) przedni aparat i chcąc go wyczyścić próbowałem rozebrać telefon zgodnie z wszystkimi tutorialami.
    Tak też zrobiłem, ale nie wyciągałem do końca całego ekranu, tylko w rogu delikatnie go odchyliłem żeby go wyczyścić.
    Próbowałem później wyciągnąć cały ekran ale nie za bardzo mi to szło, więc dałem sobie spokój.

(Teraz zaczyna się akcja)

Włączyłem telefon, (mam blokadę odciskiem) po czym chciałem wpisać hasło, (wszystko działa)
    klikam "OK" aby zatwierdzić hasło i tu BANG! Nie reaguje!
    Cały dolny rząd tj. OK/./Spacja/koło ustawień/przycisk SYM w ogóle nie reagują.
    Uruchamiałem ponownie, zmieniałem hasła, dociskałem telefon w tym miejscu znów ogrzewałem itp.
    NIC. Nic nie pomaga.
    Może miał ktoś podobnie i jest w stanie pomóc!?
    Proszę was pomóżcie. Ostatnio z kasą jest ciężko i nowego telefonu raczej nie będę w stanie kupić a S5 służy mi już 3 lata, a teraz nie mogę go nawet odblokować :((

Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc! :(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16240038
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    Uszkodziłeś pewnie dotyk i raczej zostaje wymiana. Jak w S5 wyciągałem ekran i wklejałem to dalej działał. Telefon odblokujesz poprzez mysz i przejściówkę USB OTG.
  • REKLAMA
  • #3 16240075
    Cholek7
    Poziom 7  
    @sylweksylwina właśnie tak głupio musiałem uszkodzić, bo działa wszędzie gdzie go "macałem" a tam gdzie w ogóle nie ruszałem nie działa.. Ale dzięki za radę!! Chociaż go odblokuję! ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16240082
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    Jak byś zdjął ekran to może byś zauważył uszkodzenie. Ale na razie odblokuj i wyciągnij z niego dane bo przy odklejaniu jak pójdzie wyświetlacz to nic nie zobaczysz ;)
  • #5 16240105
    Cholek7
    Poziom 7  
    Teraz, to ja już sobie dam z tym spokój, żeby większego syfu nie zrobić. Ciekawi mnie tylko, co jest przyczyną. Naruszenie wewnętrzne (przygniecenie itp) - NIE, bo nie ruszałem tamtego miejsca. Naderwanie jakiegoś styku? Może jak jeździłem dookoła kartą do podważania, to przesunąłem jakoś klej, i to powoduje nacisk na dany punkt przez co nie działa? Sam nie wiem. Być może to co piszę w ogóle nie ma nic do rzeczy, ale dziwi mnie trochę fakt, że Shift,z,x,c,v,b,n,m, Delete działają, a po przerwie między nimi a przyciskami niżej nic nie reaguje :/
REKLAMA