logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić RICOH MP7080 po nieudanym flashowaniu BIOS-u?

djsaint 08 Maj 2002 02:10 2149 4
REKLAMA
  • #1 14235
    djsaint
    Poziom 11  
    Witam!
    Kupiłem za pare groszy ww. nagrywarkę najprawdopodobniej po złym flashowaniu biosu.Próbowałem ją postawić poprzez flashowanie programem Ricoha,ale bez skutku (użyłem do tego MP7060,może dlatego?).MTKFlash nie chce nawet zczytać zawartości jej biosu.Ma ktoś może pomysł na reanimowanie jej?Bede wdzięczny za wszelkie rady.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14454
    Michal2002
    Poziom 24  
    Ocena: 180
    Wyrzucic kosc na zewnatrz. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 14459
    djsaint
    Poziom 11  
    Jak rozumiem chodzi o zaprogramowanie kości programatorem? Może orientujesz się jaka kość tam może siedzieć i jakim programatorem to ruszyć? Cienki jestem w tym temacie :???: .
  • REKLAMA
  • #4 15487
    Michal2002
    Poziom 24  
    Ocena: 180
    Jest to kosc z litera F:
    np. 29f010 - 128k(rozmiar)
    29f020 - 256k
    29f040 - 512k
    F oznacza ,ze jest to flash ,przyklad dla kosci AMD.
    Czasem jest na kwadratowej podstawce (PLCC)
    i ma jakas naklejke oznaczajaca numer programu.
    Jezeli nie wysuwa Ci sie tacka to jest bardzo prawdopodobne ,ze masz zly program w tej kosci.
    Chmmmmmm......
    Programator...
    Z tym bedzie gorzej poniewaz ,ja uzywam programatora nie wlasnej roboty.
    Ale lyknie to willem. Kolega FACHMAN jest dobrze zorientowany co ten programator moze-ale to moze na 1000 % (to standardowe kosci) - Klopot bedziesz mial z podstawka do PLCC chyba jest dosc droga. Jak by co to ja Ci zaprogramuje - tylko mi podeslij ja i binka. Pozdrawiam i powodzenia i napiszz jak CI idzie !!!
  • #5 21599
    djsaint
    Poziom 11  
    Michal2002 napisał:
    Jak by co to ja Ci zaprogramuje - tylko mi podeslij ja i binka. Pozdrawiam i powodzenia i napiszz jak CI idzie !!!

Dzięki za pomoc, ale ja się na tym nie znam i nie chcę tam pchać rąk, bo wtedy to już napewno nawet programator nie pomoże :evil: Jest ktoś z okolic Białegostoku lub Łomży kto mógłby to naprawić?
REKLAMA