Mam ksero jak w temacie które w trakcie kserowania kseruje poprawnie treść obrazu lecz pojawiają się dodatkowe czrne linie - wygląda to tak jakby toner nie był zgarniany- tworząc w wyniku czarną kartkę. Po wymianie głowicy z innego lecz sprawnego kserografu wydruki są idelne - a więc głowica.
Mam pytania:
a) czy powodem moze być zużyta listwa zgarniajaca czy niewłaściwy toner ?
b) próbowałem dostać listwe zgarniającą lecz na razie nie znalazłem gdzie- czy istnieje możliwośc regeneracji tejze listwy i jak to zrobić samemu ?
c) rozebrałem głowice i wyczyściłem ze starego tonera (podejrzewałem że może założony był niewłaściwy typ tonera), po założeniu nowego pojemnika z tonerem niedrukuje bo nieprzesypało jeszcze tonera z pojemnika - jak to przyśpieszyć ?
Pozdrawiam Szatz
Mam pytania:
a) czy powodem moze być zużyta listwa zgarniajaca czy niewłaściwy toner ?
b) próbowałem dostać listwe zgarniającą lecz na razie nie znalazłem gdzie- czy istnieje możliwośc regeneracji tejze listwy i jak to zrobić samemu ?
c) rozebrałem głowice i wyczyściłem ze starego tonera (podejrzewałem że może założony był niewłaściwy typ tonera), po założeniu nowego pojemnika z tonerem niedrukuje bo nieprzesypało jeszcze tonera z pojemnika - jak to przyśpieszyć ?
Pozdrawiam Szatz