logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy PowerStrip 3.90 jest bezpieczny do zwiększenia rozdzielczości ekranu?

silentyt 11 Lut 2017 13:58 1665 4
REKLAMA
  • #1 16270191
    silentyt
    Poziom 5  
    Ocena: 42
    Witam

Chcę zwiększyć rozdzielczośc ekranu za pomocą programu Powerstrip 3.90 PowerStrip

Jednak przeraziło mnie to:
    Uwaga!
    Program nie skierowany jest dla początkujących użytkowników, nieumiejętne posługiwanie programem może spowodować uszkodzenie sprzętu!

Moje pytanie brzmi:
    Czy mogę tego bezpiecznie użyć do powiększenia rozdzielczości ekranu? Oczywiście wiem że monitor mi się nie powiększy, ale chyba rozumiem, że pasek zadań wraz z ikonami, pomniejszą się. Bo własnie o to mi chodzi, ponieważ często mam pełen pulpit od folderów i aplikacji.

Moja aktualna rodzielczość 1360x728.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16270229
    silentyt
    Poziom 5  
    FLATRON W1941S Dostałem go za darmo przy zakupie komputera.

Znalazłem też wideo na Youtube gdzie ktoś pokazuje, jak powiększyć rozdziałke za pomocą Panelu sterowania nVidi, ale tam jest kolejna wiadomość. Link Do Filmu

"Program narzędziowy, który zostanie włączony może spowodować potencjalne uszkodzenie monitora..." Ale rozumiem, że te potencjalne "Uszkodzenie monitora" będzie spowodowane przez Overclock HZ monitora, a ja chce tylko zwiększyć rozdziałke. Jaki sposób wybrać? Bo zauważyłem, że program (PowerStrip) obsługuje systemy tylko do Windows 7 w dół, a windows 8, 8.1, 10 już nie obsługuje a ja posiadam Windows 10
  • REKLAMA
  • #4 16270241
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4862
    PowerStrip i mu podobne programy miały zastosowanie z monitorami CRT. Obecnie monitory mają zabezpieczenia i przełączanie na wyższą rozdzielczość nic nie da, monitor wyłączy ekran i da komunikat złym ustawieniu.
    Jeśli aż tak brakuje Ci miejsca na pulpicie, to zmniejsz wielkość ikon, czcionki i odległość między nimi.
  • #5 16270480
    silentyt
    Poziom 5  
    Moja ciekawość była silniejsza i za pomocą nVidii udało mi się zwiększyć rozdziałke do 1920x1080 co prawda lekkim kosztem jakości. Ale Od razu mam więcej miejsca.
    Dzięki wielkie za pomoc.
REKLAMA