logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz dobrać pod kolumny głośnikowe TONSIL ZEUS?

dareczek1912 12 Lut 2017 19:24 705 4
REKLAMA
  • #1 16273631
    dareczek1912
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam , zakładam temat na prośbę kolegi. Chodzi o dobranie wzmacnicza do Zeusów x4 szt . Bedą używane w domu (salon ok 60mkw) , kolega ma już 2 szt i chce dokupić jeszcze dwie tylko pytanie jaki dobrać do tego wzmacniacz, wszystko będzie podłączone pod telewizor. Chyba że ktoś ma lepszą propozycję kolumn i wzmacniacza do tego salonu .
    Uwaga ! Dodam że już ma podłączony amplituner Yamaha rx v377 do tego jakieś kolumny jbl , nie pamiętam modelu + sub aktywny es250pw/230 (jakoś tak ) . Dla niego to za mało :) dlatego pomysł z Zeusami - chodź według mnie paranoja. Liczę na waszą pomoc :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16273877
    dareczek1912
    Poziom 9  
    Też tak twierdzę ale cięzko koledze przetłumaczyć , może masz jakieś inne rozwiązanie tego problemu?

Dodano po 3 [minuty]:

Dla niego to ma być dużo miękkiego basu i żeby garnki w kuchni skakały... Ale Zeus do miękkiego basu to ma trochę daleko
  • REKLAMA
  • #4 16274706
    indianin11
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Zeusom bliżej do estrady niż do kolumn domowych i miękkiego basu tam nie uświadczysz.
  • #5 16274999
    dareczek1912
    Poziom 9  
    Ja wiem o tym doskonale bo posiadalem te kolumny, gorzej przetłumaczyć koledze ale spróbuję, a co polecacie w podobnej kwocie? Mogą być droższe
REKLAMA