logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

bateria kuchenna stojąca - wymiana uszczelek wylewki

Shizo 16 Lut 2017 07:17 41181 3
  • #1 16282338
    Shizo
    Poziom 15  
    Ocena: 77
    Witam.
    Mam baterię Deante Chili BDS 026M po gwarancji, w której zbiera się woda pod wylewką. Udało mi się wyjąć głowicę, niestety nie mogę dostać się do oringów wylewki.

Na zdjęciu poglądowym innej baterii znalezionym w internecie widać że powinien być gwint na pierścieniu nad wylewką

Czy w moim przypadku też będzie tam gwint? Ręką nie mogę tego ruszyć a nie chciałbym zniszczyć baterii. Czy muszę ją wymontować ze zlewu i wsadzić hardcorowo w imadło?

W ogóle jest szansa uszczelnić tą wylewkę bez nowych oryginalnych uszczelek?
  • #2 16282457
    wzielonymgaju18
    Poziom 18  
    Ocena: 110
    W większości baterii jest gwint, spróbuj odkręcić np żabką na zlewie, tylko włóż między baterię a klucz szmatkę aby się nie porysowała.
  • #3 16283910
    Shizo
    Poziom 15  
    Niestety nie udalo się rozkręcić może spróbuje na chama jak kupię nową baterię - tak z czystej ciekawości dla potomnych...
  • #4 16286823
    Shizo
    Poziom 15  
    W baterii Deante Chili odkręca się dolny pierścień (u podstawy) - trzeba użyć mocnego Francuza. Uszczelki na ogół nie są zniszczone tylko wymagaja wyczyszczenia i przesmarowania wazeliną a sama bateria usunięcia kamienia pod i wokół uszczelek. Temat można zamknąć.
REKLAMA