Witam
Zmywarka Whirlpool ADG 9190 po niemal 7 latach zaczyna stwarzać problemy
mianowicie pojawił się błąd F4 (4 piski i miga dioda) nie chce wypompować wody na początku lub też w trakcie zmywania. Natomiast po rozkręceniu zmywarki sprawdzeniu pompy i przeczyszczeniu działa poprawnie i tak jest przez ponad miesiąc po czym znowu piszczy i nie chce wypompować wody. Taka operacje powtarzałem już 3 razy, ale ileż można...
W momencie kiedy nie chce pompować słychać buczenie i pompa się nagrzewa. Wtedy pomaga trzaśnięcie mocne klapą zmywarki i zmywanie można dokończyć, ale nie zawsze pomaga. Jednak jak nie pomogą to wyjęcie zmywarki, rozkręcenie i jest ok na kolejne 2-4 tygodnie. Odpływ drożny, pompa czysta wewnątrz nic nie blokuje łopatek.
Pytanie czy to jednak pompa jest do wymiany czy może kondensator rozruchowy, bo wiele jest podobnych usterek, ale u mnie pompa działa i nie jest trwale uszkodzona.
Dziękuję z góry za pomoc!
Zmywarka Whirlpool ADG 9190 po niemal 7 latach zaczyna stwarzać problemy
W momencie kiedy nie chce pompować słychać buczenie i pompa się nagrzewa. Wtedy pomaga trzaśnięcie mocne klapą zmywarki i zmywanie można dokończyć, ale nie zawsze pomaga. Jednak jak nie pomogą to wyjęcie zmywarki, rozkręcenie i jest ok na kolejne 2-4 tygodnie. Odpływ drożny, pompa czysta wewnątrz nic nie blokuje łopatek.
Pytanie czy to jednak pompa jest do wymiany czy może kondensator rozruchowy, bo wiele jest podobnych usterek, ale u mnie pompa działa i nie jest trwale uszkodzona.
Dziękuję z góry za pomoc!