logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Domofon laskomex lm-8 nie działa

rafal9018 18 Lut 2017 19:58 9558 3
  • #1 16288811
    rafal9018
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Witam wszystkich.

Posiadam domofon Laskomex LM-8. Lecz niestety nie działa. Wprowadziałem się do nowo zakupionego mieszkania, domofon prznosili w inne miejsce "fachowcy", którzy prowadzili remont . Być może i tu jest wina.
    Domofon laskomex lm-8 nie działaDSC_07..jpg (1.18 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Nie mogę nigdzie znaleźć jakie powinno być na zaciskach. Znalazłem tylko informację, że L- i L+ to styki zasilania. Natomiast Br to styk do otwierania bramy. Na zasilaniu jest około 2V natomiast między stykiami L- i BR 3V. Wydaję mi się, że są pomylone kabelki. co o tym sądzicie ??

Być możę jakaś inna przyczyna ?? Numer mieszkania skonfigurowany prawidłowo.
  • Pomocny post
    #2 16288857
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    Szukaj przewodów pomiędzy którymi będziesz miał ponad 6V i te wepnij w plus i minus. Może być też tak że panom fachowcom zwarły się przewody i serwis odłączył twoje mieszkanie, tak by inni mogli korzystać z domofonu. I przy tym wariancie nazwijmy optymistycznym, na razie pozostańmy.
    pozdrawiam
  • Pomocny post
    #3 16289168
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2940
    Znajdź dwa kabelki na których masz największe napięcie stałe. Podłącz je odpowiednio do +L i -L. Do zacisku BR póki co niczego nie podłączaj. To dodatkowa opcja do otwierania bramy (dodatkowy przycisk).
    Czy ktoś próbował wybierać numer twojego mieszkania? W systemach cyfrowych najpierw musi być wywołanie aby potem prowadzić rozmowę.
  • #4 16299555
    rafal9018
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Dziękuję za odpowiedź, wszystko ładnie działa. Okazało się, że moi cudowni fachowcy źle podłączyli domofon.
REKLAMA