logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Volkswagen Transporter t5 - pali się żółta kontrolka z symbolem silnika

mirage6661 19 Lut 2017 12:38 19170 4
REKLAMA
  • #1 16290141
    mirage6661
    Poziom 6  
    Witam Panów. Mam problemik z palącą się na żółto kontrolką z symbolem silnika. Opisze w jakich okolicznościach ona się zapaliła, otóż wypadł gumowy przewód doprowadzający powietrze do kolektora ssącego silnika z powodu uszkodzenia zapinki (uszkodzeniu uległ nadlew na kołnierzu który to trzyma, zapinka). Po doraźnej naprawie na drodze, polegającej na oklejeniu taśmą samoprzylepną miejsca łączenia (połączenie mogło być nieszczelne) kontynuowałem jazdę w takich okolicznościach. Kontrolka się zapaliła. Jazdę kontynuowałem do najbliższego punktu w którym zakupiłem nowy przewód i oczywiście go założyłem. Po wymianie przewodu kontrolka pali się dalej. Proszę o informacje jak ją można wyłączyć, czy można zrobić to samemu, a jeśli tak, to w jaki sposób. Czy trzeba jechać do serwisu by skasować błędy w komputerze. Z poważaniem Mirosław M.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16290200
    yezz
    Poziom 13  
    Ocena: 117
    Wystarczy odwiedzić warsztat samochodowy i podłączyć auto pod komputer i skasować błąd.
  • REKLAMA
  • #5 16290626
    mirage6661
    Poziom 6  
    Dzieki Panowie za tak szybkie podpowiedzi.Najpierw sprubuje odlaczyc akumulator jak pisal Pan DARO31 jeśli to nie pomoze to udam się do diagnosty
REKLAMA