logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UPC Horizon - Internet wolny, TV działa. Jakie parametry dekodera sprawdzić?

breakerpc 19 Lut 2017 13:31 1995 5
REKLAMA
  • #1 16290303
    breakerpc
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam.
    Problem jest taki, że TV działa bez problemu a internet kuleje, na tyle, że zacina filmy na Youtube w niskich jakościach. Podłączenie pod sieć 5Ghz i zmiana kanałów, nic nie dała. Tutaj moja prośba, czy moglibyście rzucić okiem na parametry z dekodera i doradzić co robić? Wcześniej miałem sam internet i działał bez zarzutu.
    Załączniki:
    • UPC Horizon - Internet wolny, TV działa. Jakie parametry dekodera sprawdzić? downstream.PNG (76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • UPC Horizon - Internet wolny, TV działa. Jakie parametry dekodera sprawdzić? upstream.PNG (51.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16290670
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Jak podłączysz komputer _kablem_ do UPC to czy to coś zmienia ?
    tak ? to zainstaluj inssider 2.x na laptopie, wykonaj skan i pokaż wyniki (time graph, 2 i 5ghz zakładki)
  • REKLAMA
  • #3 16290686
    breakerpc
    Poziom 9  
    Dalej transfer na poziomie 2mb
  • REKLAMA
  • #4 16290731
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    breakerpc napisał:
    Dalej transfer na poziomie 2mb

Odłacz wszystkie inneo urządzenia od routera, (kablem i wifi) zostaw tylko testujący laptop.

Laptop podłącz kablemm do routera i uruchom w trybie awaryjnym + obsługa sieci, testuj

_pokaż_ wyniki testów.
  • REKLAMA
  • #5 16290900
    breakerpc
    Poziom 9  
    wiec tak panowie zrobilem maly eksperyment okazuje sie ze to nie wina laptopa,sieciowki, czestotliwosci 2,4 czy 5 i kanału bo to jak napisalem juz w pierwszym poscie nic to nie dalo bo okazuje sie ze poprostu w mieszkaniu była to wina kabli poniewaz splitter jest w innym pokoju niz tv wiec wykorzystałem instalacje w scianach zaznacze ze jest nowa nie typu azart i dlatego takie lipne statystyki były po podlaczeniu horizona do splittera kablem o dł ok. 80cm statystyki znacznie sie poprawily zeby działało to na tamtej instalacji musialbym jakis wzmacniacz sygnału pewnie zamontowac , internet teraz działa jak powinien, więc na przyszłość jeśli ktoś z UPC ma problem z internetem niech najpierw podłaczy krótszym kablem do splittera i porówna statystyki
    ponizej screeny z horizona na krótszym kablu, a mi nie pozostało nic innego jak zamówic dekoder oddzielnie z routerem
    Pozdrawiam
    UPC Horizon - Internet wolny, TV działa. Jakie parametry dekodera sprawdzić? UPC Horizon - Internet wolny, TV działa. Jakie parametry dekodera sprawdzić?
  • #6 16292215
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA