japycz321 napisał: Kolego możesz napisać skąd taka opinia? Mio ma dobre i aktu
Z tego że używałem z ich programem nawigacyjnym i ich mapami i zadowolony z tego nie byłem, być może coś się zmieniło, bo nie używam tego gdzieś od 2 - 2,5 lat. Wprawdzie urządzenie było inne ale program i mapy ich. Słaba baza adresowa, słabe pokrycie drogowe, słaba baza punktów POI i inne dodatki ułatwiające nawigowanie, i routing też nie bardzo, problem znikł po zmianie programu i map na iGo. Częstotliwość aktualizacji, szczególnie na Polskę, szczególnie w ostatnich czasach, przy bardzo częstych przebudowach w Polsce i otwieraniu nowych odcinków też nie bardzo. Zmieniłem na iGo i jest dużo lepiej, choć na Polskę to raczej używam AutoMapy. Na zagranicę to raczej jako nawigacja "offline" (bez połączenia internetowego) nie ma lepszego jak TomTom, choć "na zachodzie" TMC (informacje i bazy danych o korkach i innych wypadkach podawane przez stacje radiowe, nie internet) w TomTomie działa, powiedzmy "dopuszczalnie". Choć programy nawigacyjne na wszelkiego typu smartfony (Android) też "bardzo poszły do przodu" i raczej czas nawigacji na Windows CE dobiega końca. Tym bardziej że w smartfonach prawie wszędzie jest dostęp do internetu, a i koszty i transfer w przypadku tylko używania nawigacji nie jest tak strasznie duży.
To jest oczywiście tylko moje zdanie na ten temat, i nie każdy musi się z nim zgadzać, ale po to jest forum aby dzielić się opiniami na dany temat.