logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iRobot Roomba 980 - błąd ładowania, nie ładuje.

smiechu007 02 Mar 2017 12:58 17271 2
REKLAMA
  • #1 16317516
    smiechu007
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Mam problem z odkurzaczem Roomba 980.
    Nie chce ładować. Po wstawieniu do stacji dokującej miga ikona rozładowanego akumulatora oraz wykrzyknik który miga po 6 razy.

Proszę o pomoc, co mogło się uszkodzić ?

Powodem mogło być to, że wyłączony odkurzacz został przypadkowo zalany wodą.
    Bez włączania, odkurzacz rozkręciłem na części pierwsze i dokładnie wysuszyłem. Po złożeniu jest właśnie taki objaw.

Odkurzacz po włączeniu chwilę działa, łączy się z wi- fi. Jest możliwość konfiguracji itp. Nie mam możliwości odkurzania ponieważ jest informacja, że bateria jest zbyt słaba. Na płycie głównej dochodzi zasilanie z bazy ok 22V, nie mam schematu więc ciężko mi zdiagnozować uszkodzenie.

Poniżej film jak roomba wyświetla błąd:

[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=QZZb0N0C_G0 [/youtube]
  • REKLAMA
  • #2 16913824
    Robi800
    Poziom 1  
    Ocena: 6
    Witam , wiem że trochę czasu minèło od Pana postu, ale mam taki sam problem z nowym irobotem, przy pierwszym ładowaniu wyskoczył mi błąd ładowania 6.
    Pytanie; jaka była przyczyna pańskiej usterki i jak ją usunęliście ?
    Pozdrawiam i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT
  • #3 16915921
    smiechu007
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam serdecznie.

Szczerze powiem, że nie mam pojęcia jaka była przyczyna. Oddałem iRobota do serwisu i dystrybutor wymienił mi go w ramach gwarancji na nowego, pozostawił tylko starą stację dokującą.
REKLAMA