logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie działa mi skype w Windows 7 Ultimate.

Stokrotka47 12 Mar 2017 16:35 4791 16
REKLAMA
  • #1 16340619
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    Ocena: 82
    Mam problem ze skypem. Rano włączyłam komputer i dostałam powiadomienie od skypa że jest nowa wersja do pobrania no i kliknęłam i się nie zainstalowało niestety pojawił się błąd więc potem odinstalowałam go z mojego laptopa i chciałam zainstalować jeszcze raz skypa z ich strony. Jednak po całej instalacji pojawił się taki komunikat=NIE MOŻNA URUCHOMIĆ PROGRAMU, PONIEWAŻ NA KOMPUTERZE NIE ZNALEZIONO API-MS-WIN,CRT-RUNTIME-I1-1-0.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program aby naprawić ten problem i tak wkółko. Proszę o pomoc bo potrzebuje skypa.
  • REKLAMA
  • #3 16341174
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    Bardzo Proszę o podanie tego linku z którego mam skorzystać bo ja kompletnie nie znam się na komputerach-mam widndowsa 7 ultimate. Dziękuję i proszę o pilną pomoc bo potrzebuje skypa.
  • REKLAMA
  • #4 16341229
    rages1885
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    system 64 bity czy 32 bity ?

jeżeli nie wiesz , to sprawdź klikając na pulpicie na mój komputer prawym klawiszem i wybierz właściwości. Tam będzie napisane w pozycji typ systemu albo 32 bity albo 64 bity

Jeżeli masz 32 to pobierz tutaj:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=1a022e38-f700-4738-b047-53c69ac41fec

Jeżeli 64 to tutaj:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=cdd5866a-43b3-409e-8fd7-e37b0a9ccc63
  • #5 16341260
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    Ale to już robiłam wcześniej i w nieskończoność jest informacja trwa wyszukiwanie aktualizacji na tym komputerze i nic tylko jest zielone światełko że szuka i tak w nieskończoność bo ja to już próbowałam to nic nie zmieni raczej bo tylko szuka i szuka i szuka i to wszystko. A co mam zrobić z tym skypem?
  • REKLAMA
  • #6 16341275
    rages1885
    Poziom 9  
    jeżeli wcześniej aktualizacje nie były robione lub były bardzo dawno robione to jest to normalne że tak długo myśli. Ja swego czasu zostawiałem komputer na całą noc by wgrał aktualizacje właśnie pod W7.
  • #7 16341294
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    I się same wgrywają te aktualizację i mam zostawić komputer na całą noc podłączonego do netu?Chyba wolę jednak mieć na niego oko i jutro cały dzień od rana go włączę. Co Pan myśli?
  • #8 16341299
    rages1885
    Poziom 9  
    Stokrotka47 napisał:
    I się same wgrywają te aktualizację i mam zostawić komputer na całą noc podłączonego do netu?Chyba wolę jednak mieć na niego oko i jutro cały dzień od rana go włączę. Co Pan myśli?

generalnie lepiej mieć oko na sprzęt, ja miałem kilka komputerów do zrobienia i dlatego z braku czasu musiałem tak robić.

Od rana zapuścić niech szuka aktualizacji, będzie długo trwało ale je w końcu znajdzie i zainstaluje.

Dodano po 5 [minuty]:

ciężko mi powiedzieć u mnie szukał kilka godzin ( 3 - 4 ) ale to było jakiś czas temu :)
  • REKLAMA
  • #9 16341326
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    Dziękuję jeśli coś to się odezwę. A jak zainstaluje to wtedy rozowiąże to problem ze skypem?
  • #10 16341342
    rages1885
    Poziom 9  
    tak to powinno rozwiązać problem, jeżeli nie to daj znać
  • #11 16341345
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    Dziękuję i do usłyszenia;-)

Dodano po 14 [godziny] 29 [minuty]:

mam pytanie czy komputer ma cały czas być właczony czy moge wyłączyć na pół godziny i znowu wznowić i czy to bedzie kontynuacja czy on przerwie i zacznie od nowa?Chodzi o to ze komputer mi się przegrzewa troche i nie chce go przesilić;-)
  • #12 16344828
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    To znowu ja wczoraj komputer pobierał aktualizacje około 8 h i nic tylko szuka szuka i szuka. Czarno to widzę niestety;-(
  • #13 16347384
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    Miałam się odezwać i otóż aktualizuje 3 dni i narazie nic się nie dzieje , niestety;-( PROSZĘ O JAKĄŚ RADĘ , CAŁY CZAS POJAWIA SIĘ KOMUNIKAT O BŁĘDZIE;-(
  • #14 16347757
    rages1885
    Poziom 9  
    hej

system 64 bity czy 32 bity ?

jeżeli nie wiesz , to sprawdź klikając na pulpicie na mój komputer prawym klawiszem i wybierz właściwości. Tam będzie napisane w pozycji typ systemu albo 32 bity albo 64 bity
  • #15 16347863
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    już się zainstalowało jakimś cudem po 3 dniach ale nie z linku z windowsa tylko na dolu na pasku po lewej stronie gdzie jest dźwięk i inne jest taki niebieski prostokąt i tam jest aktualizacja windows update tylko że szuka teraz 4 dzień 2 aktualizacji i jest napisane rozmiar 0 kb, ukończono 0% i to się nie zmienia.DZIWNE PRAWDA!!Chyba coś tam zaktualizował ale nie wiem czy to to czy może skyp zrobił poprawkę do tego systemu i dzisiaj udało się zainstalować go.

Dodano po 27 [minuty]:

Teraz mam kolejny problem otóż jak już skyp mi działa i się jakimś cudem zainstalował to nie działa mi dźwięk na youtube. Czasami jak włącze komputer to słychać taką charakterystyczną melodyjkę dla windows i wtedy długo się czeka i czasami działa . Teraz nie działa mi dźwięk w youtube np. nie wiem co się stało. PROSZĘ O POMOC.
  • #16 16347985
    rages1885
    Poziom 9  
    czyli masz już zaktualizowany system ? jak wchodzisz w panel sterowania i windows update to nie wyszukuje nowych ? w sensie po jakimś czasie pojawia się info że system jest aktualny czy ciągle szuka ?

Dodano po 46 [sekundy]:

na skype dźwięk działa ?
  • #17 16348085
    Stokrotka47
    Poziom 3  
    tak działa dźwięk w skypie w youtube czasami tak czasami nie zależy jak długo czekam na otwarcie się całkowite komputera. Narazie jeszcze szuka 2 aktualizacji z tego co widzę jest napisane rozmiar 0 kb, ukończono 0% i to się nie zmienia i teraz szuka i szuka 3 dzień. JAKAŚ MASAKRA;-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z instalacją Skype'a na systemie Windows 7 Ultimate, otrzymując komunikat o braku pliku API-MS-WIN,CRT-RUNTIME-I1-1-0.dll. Po odinstalowaniu i próbie ponownej instalacji, użytkownik napotkał trudności z aktualizacjami systemu, które trwały kilka dni bez rezultatu. Udzielono wskazówek dotyczących sprawdzenia wersji systemu (32 lub 64 bity) oraz linków do pobrania odpowiednich aktualizacji. Po długim czasie użytkownikowi udało się zainstalować Skype'a, jednak pojawił się nowy problem z dźwiękiem w YouTube. Użytkownik był zaniepokojony długim czasem oczekiwania na aktualizacje i ich brakiem postępu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA