logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WordPress, jak połączyć kategorie z konkretnymi podstronami?

Marco975 18 Mar 2017 23:38 1905 3
REKLAMA
  • #1 16355332
    Marco975
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam pytanie dotyczące WordPressa a konkretnie połączenia kategorii z konkretną podstroną.
    Załóżmy że strona poświęcona jest zwierzętom, mamy podstrony o psach, kotach, rybkach i papugach oraz takie same kategorie powiązane z nimi. Jeśli stworzę wpis „pies goni kota a kot myszę” i przypisze go do kategorii „psy” i „koty” to pojawi się on na tych dwóch podstronach. Chcę teraz zrobić podstronę „myszy” i taką samą kategorię. Zrobiłem to, ale mimo, że wpis zaznaczam również w nowopowstałej kategorii „myszy” to nie pojawia się on na poświęconej myszom podstronie. Mam pytanie jak połączyć kategorię z podstroną tak żeby wpisy które przypiszę do kategorii pojawiały się na podstronie?
  • REKLAMA
  • #2 16355401
    yogi009
    Poziom 43  
    Ocena: 2650
    Kolego, polecam zapoznanie się z podstawami dotyczącymi tworzenia artykułów, kategorii oraz elementów menu odwołujących się do tychże kategorii. To są absolutne podstawy, na pewno dostępne dla każdego, u kogo gada niejaki dr Google.
  • REKLAMA
  • #3 16355441
    Marco975
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dziękuję bardzo za odpowiedź tak bardzo zbliżającą mnie do rozwiązania problemu. Będąc pewny że w odpowiedziach pojawi się nieśmiertelna informacja o wujku Google sam wpierw skorzystałem z jego pomocy, jednak mimo wielu znalezionych informacji czym są wpisy, kategorie i podstrony oraz to jak się je tworzy nie udało mi się dowiedzieć jak połączyć jedno z drugim. Stąd też moje pytanie zadane na tym forum z nadzieją, że ktoś bardziej doświadczony i obyty w temacie, dla kogo
    yogi009 napisał:
    To są absolutne podstawy,
    zechce podzielić się ze mną swą wiedzą. Zawczasu informuję również, że niejaka ciocia Wikipedia także jest mi znana.
    Będę bardzo wdzięczny wszystkim którzy zechcą fachowo wyjaśnić mi jak mam zrobić to o co spytałem.
  • #4 16355455
    yogi009
    Poziom 43  
    Ocena: 2650
    Forum wymyślono jako platformę dyskusji i pomocy, a nie wykonania Twojej pracy za Ciebie. Problem, który opisujesz należy do działu absolutnych podstaw, które są wielokrotnie opisane w tymże internecie. Głupotą byłoby pisanie tego samego po raz sto czterdziesty czwarty. Najpierw pokaż konkretnie, co zrobiłeś (zgodnie z tymi podstawami), a potem pytaj o jakiś detal (dlaczego nie działa zgodnie z książką). To nie są moje wymysły, wystarczy lekko spojrzeć w regulamin Elektrody. Na potwierdzenie (możesz wybrać dwa pierwsze linki):

https://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&...rtyku%C5%82%C3%B3w&btnG=Szukaj+w+Google&gbv=1
REKLAMA