logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z niesformatowanej partycji na dysku w Windows XP?

elektrokiler 24 Lip 2005 19:53 1557 6
REKLAMA
  • #1 1678560
    elektrokiler
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Tak jak w temacie. Włożyłem do swojego kompa dysk kumpla, po jakimś czasie pracy komp zawiesił sie. Po włączeniu nie ma jednej partycji. Dokładniej to jest ona niby nie sformatowana. We właściwościch dysku pojemność jest 0 bajtów. Dysk jest podzielony na dwie partycje i z tą drugą nie ma żadnych problemów. Ma ktoś pomysł na odzyskanie danych ? Komp działał i działa na moim dysku, na moim systemie Wnin XP.
  • REKLAMA
  • #2 1678568
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Easy Recovery Pro firmy OnTrack. program niestety jest komercyjny.
  • REKLAMA
  • #3 1678576
    elektrokiler
    Poziom 18  
    Ma ktoś jeszcze jakąś propozycję ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1678764
    lokomen
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Do usuniętych partycji najlepszy programik to Active partition recovery.
    Załączniki:
    • Active partition recovery.rar (207.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 1679593
    115750
    Poziom 20  
    Ocena: 67
    Jeśli nie uda Ci się odzyskać tej partycji, to spróbuj chociaż odzyskać dane z niej. Polecam program GetDataBack. Jest w dwóch wersjach - for NTFS i for FAT. Kiedy mi wyparowały 2 partycje, tak że nie było ich wcale, czyli gorzej niż u Ciebie, ten program pomógł mi odzyskać prawie wszystko. Polecam go!!!
  • #6 1679606
    ghost666
    Tłumacz Redaktor
    Ocena: 10267
    spróbuj podejrzec dysk spod linuxa, chociazby czego zabootowanego z płyty, moze on zobaczy te partycje
  • #7 1679889
    elektrokiler
    Poziom 18  
    Dzięki wszystkim. Sprawdze co i jak i napisze.

Witam!
    Nie było mnie kilka dni i nie zajmowałem sie tą sprawą. Znalazłem w necie darmową wersje GetDataBack ale niestety nie da sie w niej odzyskać danych bo jest to zablokowane. Odnajduje wszystko na tym dysku ale nic sie nie da zrobić.

Dziękuje wszystkim za pomoc. Okazało sie, że zniknięcie tej prartycji to był początek końca dysku. W końcu zniknął całkiem- nawet bios go nie widział :( Na szczeście jeszcze na gwarancji kilka dni...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik podłączył do komputera z systemem Windows XP dysk kolegi, na którym jedna z partycji stała się niedostępna i wyświetlała się jako niesformatowana z pojemnością 0 bajtów. Dysk był podzielony na dwie partycje, z których druga działała poprawnie. W dyskusji zaproponowano kilka narzędzi do odzyskiwania danych i partycji: komercyjny Easy Recovery Pro firmy OnTrack, Active Partition Recovery jako skuteczne narzędzie do odzyskiwania usuniętych partycji oraz GetDataBack w wersjach dla systemów NTFS i FAT, który pomógł innym użytkownikom odzyskać dane z całkowicie znikniętych partycji. Sugerowano także sprawdzenie dysku pod systemem Linux uruchomionym z płyty, co mogło umożliwić wykrycie partycji. Ostatecznie użytkownik potwierdził, że zniknięcie partycji było symptomem uszkodzenia dysku, który przestał być wykrywany nawet przez BIOS, jednak dysk był jeszcze na gwarancji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA