logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung ML-3710ND - Fałszywy komunikat o zacięciu papieru po instalacji sterowników

samelco 01 Kwi 2017 16:57 4089 6
REKLAMA
  • #1 16385843
    samelco
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam,
    Kupiem drukarkę poleasingową Samsung ML-3710ND. Z panelu drukowała strony testowe czy mape menu wszystko OK. Po instalowaniu sterowniki z wpiętym kablem R45 do routera ( wybrałem opcję sieciową) pojawia się komunikat "zacięcie papieru w urządzeniu" i zapala się dioda czerwona, chociaż żadnego zacięcia nie było, wszystkie kartki wyszły całe, żadna nie jest zakleszczona. Drukarka nawet nie grzała się bo patrzyłem na watomierz, nic nie rusza, jakby zablokowana. Otworzyłem i sprawdzałem drzwiczki przód i tył - nic nie zacięło, czysto jest w środku. Stan tonera 66%.Nie mam pojęcia o się stało. Proszę doświadczonych kolegów o rady.
  • REKLAMA
  • #2 16387330
    izh1996
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Na pewno jest jakiś czujnik od zacięcia papieru, wyciąg cały moduł i sprawdź czy tam w środku urzadzenia się znajduje jakiś czujnik, jeśli tak to poruszaj nim a jeśli jest optyczny to przeczyść.
  • REKLAMA
  • #3 16387374
    samelco
    Poziom 12  
    Wyciągałem toner , moduł duplex i zasobnik na dole , nie zauważałem nic. Moduł duplex ma dźwigienkę, ustawiłem na A4 jak rozmiar papieru w zasobniku. Czy chodzi o moduł fusera? Dlaczego nie grzeje i jak go wyciągnąć nie wiem. W internecie jest dużo o HP. O tym modelu prawie nic.
  • REKLAMA
  • #4 16388044
    izh1996
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Jeśli jest zacięcie to prawdopodobnie układ grzewczy się nie nagrzeje więc na razie tym bym się nie przejmował.
    Zwrociles uwagę na układ grzewczy? Czy on ma czujnik? Być może się zaciał
  • REKLAMA
  • #5 16388728
    kulka35
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    >>Kupiem drukarkę poleasingową Samsung ML-3710ND<<

Jeśli to się zdarzyło tuz po zakupuie, to oddaj ją jako niesprawną.
  • #6 16389097
    samelco
    Poziom 12  
    Drukowała z panelu informacje, strony demo. Nagle w/w komunikat choć nie było zacięcia i drukarka jest teraz zablokowana. Najgorzej jest, że nie widzę czujników, tylko dwa - o otwarciu przodu i tyłu. W środku czysto, ani kawałka papieru czy ślad łamania czegoś. Na wale fusera też jest czysto. Bo wszystkie drukowane kartki wyszły całe. Czy to, że była podłączana do internetu, może być zablokowana np. przez rejestracje, aktualizacje firmware ...?
  • #7 16391163
    samelco
    Poziom 12  
    Problem rozwiązany. Wkładałem papier do pojemnika uniwersalny MP i drukarka zaczęła pracować. Dziękuję za porady. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z drukarką Samsung ML-3710ND, która po zainstalowaniu sterowników i podłączeniu do sieci wyświetlała fałszywy komunikat o zacięciu papieru, mimo że nie było żadnych zacięć. Użytkownik sprawdził wnętrze drukarki, w tym moduł duplex i fuser, ale nie znalazł żadnych przeszkód. Po kilku sugestiach dotyczących czujników i układu grzewczego, problem został rozwiązany przez umieszczenie papieru w pojemniku uniwersalnym MP, co przywróciło funkcjonalność drukarki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA