logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Corsa B 1.2 ecotec 2000r - "check" po drugim uruchomieniu

BogdanchCorsab 02 Kwi 2017 10:32 1083 8
REKLAMA
  • #1 16386999
    BogdanchCorsab
    Poziom 7  
    Witam posiadam taki problem Gdy rano odpalę samochód Nie zapala mi się żółta lampka check engine I samochód rusza normalnie W momencie gdy go zgaszę i ponownie odpalę zapala się lampka I samochód zaczyna się dławić szarpać Albo obroty całkowicie się obniżają i w momencie gdy wcisnę sprzęgła i dam mu gaz on łapie ze wcisnąłem pedał gazu O Co chodzi ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16387106
    BogdanchCorsab
    Poziom 7  
    A jakie moga być Tego przyczyny? Swiece>Wtryski>Przepustnica? Bo Użyłem preparatu który sie miesza z Paliwem Do czyszczenia wtrysków I pogorszyło Sytuacje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16387439
    jerry1960
    Poziom 37  
    Ocena: 1562
    Ja nie polecam takich preparatów, świece kiedy wymieniałeś . Ale jak pisałem w poprzednim poście najpierw odczyt błędów.
  • #5 16388920
    BogdanchCorsab
    Poziom 7  
    Okej W tym tygodniu podjade Na warsztat I zobaczymy Co to bedzie. Wczoraj wyczysciłem swiece i jest jakaś poprawa. Auto rzadziej Odmawia posłuszeństwa
  • Pomocny post
    #6 16391433
    mail4skwarka
    Poziom 19  
    Ocena: 138
    Może zamiast wyczyścić, powinieneś je wymienić ?
  • REKLAMA
  • #7 16392904
    BogdanchCorsab
    Poziom 7  
    Hmm świece okej wymienię Ponieważ nie wiem czy poprzedni właściciel je wymieniał. Ale dzisiaj wlałem paliwo 98 i auto w momencie przestało tak wariować jak wcześniej teraz są minimalne prawie ze nie odczuwać Jakiegokolwiek szarpania są momenty ze mu się zdarzy ale szybciej o wiele reaguje tak ze mogę ruszać płynnie. Ale warsztat i tak zaliczam u mojego ojca. pozdrawiam
  • #8 16393040
    mail4skwarka
    Poziom 19  
    Ocena: 138
    Brak informacji odnośnie historii auta / kupione, stało dwa lata etc... /
    Na dzień dobry do wymiany:
    Filtr powietrza, paliwa.
    Olej+filtr oleju.
    Świece.

Weryfikacja przewodów zapłonowych / cewki zapłonowej.
    Jeżeli stało to trzeba samochodem pojeździć...
  • #9 16414796
    BogdanchCorsab
    Poziom 7  
    Problemem w moim samochodzie był Przepływomierz Powietrza Kupiłem używana cześc na radostowicach za 60 zł!! Tania podróbka w sklepie 170zł a dobra z bosha 350zł :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z Opel Corsa B 1.2 ecotec z 2000 roku, polegający na zapalaniu się lampki "check engine" po drugim uruchomieniu silnika, co prowadzi do szarpania i obniżenia obrotów. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak świece zapłonowe, wtryskiwacze, przepustnica oraz przepływomierz powietrza. Użytkownik podjął działania, takie jak czyszczenie świec i użycie paliwa 98, co przyniosło poprawę. Ostatecznie zidentyfikowano problem z przepływomierzem powietrza, który został wymieniony na używaną część.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA