logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawiać AutoCad żeby wymiary były w metrach?

Kristoferos 19 Kwi 2017 15:01 4107 1
REKLAMA
  • #1 16421971
    Kristoferos
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Zaczynam zabawę z AutoCad i sciągnałem sobie trial 2018. Mam do narysowania budynek i wymiary mają być w metrach. Coś tam niby pozmieniałem w ustawieniach, ale nie jest dobrze. Najpierw sporo musiałem zmniejszyć cyfry i strzałki. Rysunek wydawal sie bardzo mały, ale ktoś mi powiedział, że jest ok. Jak zacząłem rysować linje przerywane, to zobaczyłem, że jedna linja jest tak długa jak budynek (15m). Czyli nie jest dobrze. Co mam robić?
    Załączniki:
    • Jak ustawiać AutoCad żeby wymiary były w metrach? forum3.jpg (133.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak ustawiać AutoCad żeby wymiary były w metrach? forum2.jpg (390.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak ustawiać AutoCad żeby wymiary były w metrach? forum.jpg (631.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20161037
    lewica2
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    hej,
    w AC nie rysujesz w m czy mm, a w jednostkach - sam narzucasz sobie w jakich jednostkach rysujesz
    np. mapy od geodetów są w metrach - między krzyżami masz 50 [j]
    Dopiero przy wydruku ogarniasz skale.
    Pokaż co masz może coś pomogę.
REKLAMA