logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra128 / ethm+ co będzie nie działać w porównaniu do Integra128 + / ethm +

remolmar 23 Kwi 2017 00:10 1323 5
REKLAMA
  • #1 16430083
    remolmar
    Poziom 12  
    Ocena: 25
    Witam kolegów,

Obecnie korzystam z układu Integra 128 / ethm, chciałbym się przerzucić na układ Integra 128+ oraz ethm+ . Jednak ze względów finansowych rozważam zmianę tylko drugiego układu.
    I tu pytanie do Was : co utracę , jaką funkcjonalność tego układu - co nie będzie mi działać ?
    Zamierzam też dokupić system kontroli bezprzewodowej acu120 oraz GPRS T4 i oczywiście manipulator TSI-BSB aby mieć podgląd z kamer IP.

Jestem samoukiem jeśli chodzi o programowanie central, w domu mam kilka układów ze sterowaniem oświetleniem - chciałbym po prostu rozbudować system o kilka nowych rzeczy stąd moje pytania. W kolejnych etapach modernizacji mojego systemu będę pytać o sterowanie ogrzewaniem za pomocą Integry ale w połączeniu z systemem Danfos Link. Może ktoś z szanownych użytkowników już taki układ przerabiał.

z góry dziękuje za pomoc, jeśli coś mi umknęło to chętnie dopiszę
    pzdr
  • REKLAMA
  • #2 16431371
    paszczakq
    Poziom 27  
    Ocena: 203
    Zmiana na ETHM+ daje możliwość łączenia się przez serwer satel ( coś ala chmura ) przydatne przy zmiennym IP . Dobrze jest mieć najnowszy soft na płycie centrali . Płyta 128+ to jak dla mnie podwójny zasilacz i zgodność z nowym rozporządzeniem GRADE3 o ile pamiętam .
  • REKLAMA
  • #3 16431945
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 614
    Zmieniając tylko ETHM-1 na ETHM-1 Plus nic nie tracisz, tylko zyskujesz. W tym przypadku zyskasz tylko możliwość łączenia się z centralą I128 przez serwer SATEL. Już to zostało napisane wyżej. Dodatkowo, stosując aplikację mobilną INTEGRA Control zyskasz możliwość włączenia powiadomień PUSH w telefonie (przy zwykłym ETHM-1 push nie działa).

Jeżeli zmieniłbyś centralę na Integrę 128 Plus, to dodatkowo zyskujesz:
    - możliwość realizacji powiadomienia email (tylko połączenie integra serii plus i modułu ethm-1 w wersji plus)
    - wyjście funkcyjne typu termostat
    - obsługa 3 eol/nc
    - wspomniany stopień 3 wg PN-EN50131-1
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20077039
    Robinson74

Poziom 16  
    Ocena: 159
    dariusz.bembenek napisał:
    Dodatkowo, stosując aplikację mobilną INTEGRA Control zyskasz możliwość włączenia powiadomień PUSH w telefonie (przy zwykłym ETHM-1 push nie działa).

Czy dobrze rozumiem, że w razie zaistnienia zdarzenia dostaję takie powiadomienie nie tylko na e-mail (poprzez ETHM-1 Plus), ale także na telefon w aplikacji?
    Czy to wyskakuje podobnie jak SMS?
    Wówczas moduł INT-GSM-LTE byłby mi chyba zbędny.
    Konto firmowe:
    Studio Języka Angielskiego
    Piastowska 18, Krosno, 38-400
  • #6 20078559
    paszczakq
    Poziom 27  
    Ocena: 203
    ETHM staje się bezużyteczny jeśli cała infrastruktura LAN/WAN nie posiada podtrzymania zasilania . INT GSM pod tym względem wypada lepiej . Można mieć oba te moduły i w dodatku łączy się je przez RS485 między sobą i zastępują zadaniami przy awarii któregoś łącza . Trzeba sprawdzić i zdecydować które rozwiązanie wystarczy i będzie skuteczne w trudnych przypadkach .
REKLAMA