logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Windows 10] - Po BSOD 'Kernel Data Inpage Error' system nie bootuje się

Krystiannnn 24 Kwi 2017 16:14 2262 4
REKLAMA
  • #1 16433570
    Krystiannnn
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam. Od wczoraj próbuję naprawić error zaraz po starcie biosu DISC BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISC AND CLICK ENTER ale na darmo. A więc to było tak:
    Zaczęło się to od BSODu 'Irlq Not Less Or Equal'. Po restarcie komputera próbowałem naprawić ten błąd i chyba mi się udało ale zaraz potem wyskoczył BSOD 'Kernel Data Inpage Error'. Po restarcie pokazał mi się komunikat, że utworzono tymczasowy plik stronnicowania. Bardzo się zdziwiłem bo parę dni temu przeniosłem plik stronnicowania na partycję D i wszystko było ok. Wtedy zauważyłem że cała partycja D zniknęła, stąd ten komunikat.Od tej pory starałem się tylko i wyłącznie naprawić partycję D. Użyłem programu TestDisc; znalazł całą partycję i wszystkie moje pliki, ale funkcja read/write nie działała. Więc poszukałem trochę w internecie o tym problemie i znalazłem program Easeus Partition Master. Gdy go otworzyłem, trochę się zdziwiłem bo pokazał mi 298 GB (tyle co całkowita pojemność dysku) nieprzypisanego miejsca (a przecież to niemożliwe bo gdzieś musi być partycja C z Windowsem). No cóż, próbowałem przywrócić partyjcje, ale okazało się że nie mogę tego zrobić w darmowej wersji programu. Znalazłem więc inny program (Minitool Partition Wizard); na nim dokładnie to samo. Podczas instalacji trzeciego programu (Acronis Disc Director) pokazał się BSOD 'Kernel Data Inpage Error' i potem nie mogłem już uruchomić systemu bo pokazywał się DISC BOOT FAILURE error. Z płyty normalnie startuje, a w instalatorze pokazują się właśnie te dwie partycje (C,D) w ich oryginalnych rozmiarach, ale jako nieprzypiasne miejsce.

Tak więc, czy jest możliwość odzyskania danych z partycji D (ponad 100 GB) i części z C?

AMD Athlom 64 x2 4200+ 2,21 GHz oc do 2,61 GHz (może to spowodowało problemy?)(bios już resetowałem)
    Nvidia 8600 GTS 256 MB
    2 GB RAM
  • REKLAMA
  • #2 16433645
    tonsileg
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Polecam w tym celu program Lazeosoft Recovery Suite Home Edition.
    Nim to możesz odzyskać tablice partycji i naprawić jednym kliknięciem problemy startowe Windows.
    Co do samej partycji D polecałbym zaopatrzyć się w nośnik odzyskać za sprawą tego programu dane na niego,dokonać formatu Twojego dysku i przetestować go pod kątem uszkodzeń smart poprzez HD Tune a jeśli wszystko będzie w porządku dane skopiować, to metoda dająca najlepsze rezultaty i do 100% odzyskanych danych jeśli nie zostały fizycznie zniszczone.
  • REKLAMA
  • #3 16440112
    Krystiannnn
    Poziom 6  
    tonsileg napisał:
    Polecam w tym celu program Lazeosoft Recovery Suite Home Edition.
    Nim to możesz odzyskać tablice partycji i naprawić jednym kliknięciem problemy startowe Windows.
    Co do samej partycji D polecałbym zaopatrzyć się w nośnik odzyskać za sprawą tego programu dane na niego,dokonać formatu Twojego dysku i przetestować go pod kątem uszkodzeń smart poprzez HD Tune a jeśli wszystko będzie w porządku dane skopiować, to metoda dająca najlepsze rezultaty i do 100% odzyskanych danych jeśli nie zostały fizycznie zniszczone.

Czyli mam utworzyć bootable USB z tym programem, potem napisać tablice partycji i naprawić Windowsa?
  • REKLAMA
  • #5 16447579
    Krystiannnn
    Poziom 6  
    Udało mi się naprawić komputer za pomocą programu Lazesoft. Dzięki za pomoc!
REKLAMA