Witajcie mam spory problem dotyczący dysku, mianowicie chciałbym się doradzić czy według was da się jeszcze go naprawić, czy niestety nadaje sie tylko do utylizacji. Od paru miesięcy jade na dwóch systemach linux/windows10. Od czasu tych dwóch systemów po pewnym czasie i rzadszym użytkowaniu windowsa 10 zaczęły się pojawiać błędy różnej maści, szczególnie bluescreeny. Najpierw miałem problem z rozruchem, naprawa automatyczna nie pomagała wyskakiwał błąd z Plikiem dziennika SrtTrail.txt . Jakiś czas temu udało się przywrócić system do pewnego okresu i chodził. Ale z czasem zaczęły pojawiać się kolejne bluescreeny, najpierw KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR, następnie błąd MEMORY MANAGMENT, a później jeszcze CRITICAL_PROCESS_DIED . Pojęcia nie mam co już zrobić z tym, kiepski ze mnie informatyk od napraw systemowych dlatego się radzę. Dzisiaj próbowałem przywrócić dane systemowe z przed miesiąca prawie to już wyskakiwał błąd. Zrobiłem w cmd jako administrator chkdsk c: /f /r , ale dwa razy wykrywanie i naprawianie błędów skonczyło się na 12%. Sprawdzałem też pamięc,poprzez diagnostyke pamięci systemu Windows, nie było żadnych błędów.
Obecnie o dziwo piszę z tego kompa, z którym mam problemy, myslalem ze po tym co mi nawyskakiwalo i po paru rozruchach i braku możliwości wejścia nawet w przeglądarke bo mi całkowicie zacinało kompa nic się już nie da zrobić. Dogrzebałem się do tego pliku SrtTrail.txt i główną przyczyną jest dokładnie "Zły dysk twardy.: Operacja wykrywania błędów 7a. Parametry = 0x4, 0x0, 0xffffc682a213f980, 0x1f30000" . Poza tym w niektórych testach w tym pliku SrtTrail.txt czas odczytu wynosi grubo grubo powyżej 500ms, a to się już chyba wiąże z bad sektorami.
Bardzo proszę o pomoc, jeżeli ktoś się orientuje w tym temacie
Obecnie o dziwo piszę z tego kompa, z którym mam problemy, myslalem ze po tym co mi nawyskakiwalo i po paru rozruchach i braku możliwości wejścia nawet w przeglądarke bo mi całkowicie zacinało kompa nic się już nie da zrobić. Dogrzebałem się do tego pliku SrtTrail.txt i główną przyczyną jest dokładnie "Zły dysk twardy.: Operacja wykrywania błędów 7a. Parametry = 0x4, 0x0, 0xffffc682a213f980, 0x1f30000" . Poza tym w niektórych testach w tym pliku SrtTrail.txt czas odczytu wynosi grubo grubo powyżej 500ms, a to się już chyba wiąże z bad sektorami.
Bardzo proszę o pomoc, jeżeli ktoś się orientuje w tym temacie