Wróciłem z delegacji, wraca więc temat zmywarki
Dziękuję kolego
@nares za odpowiedź.
Zdjąłem jeszcze raz obudowę i przedmuchałem wszystkie wężyki. Są drożne. Zmywarka przelewa wodę nadal.
Zrobiłem mały eksperyment, żeby sprawdzić, czy w ogóle zamykany jest zawór. Postawiłem pod przednie nóżki małe klocki, żeby zmywarka stanęła pod małym kątem do tyłu i żebym nie musiał jej zaraz wyłączać ratując setny raz podłogę przed zalaniem. Puściłem program. Okazało się, że zawór jest zamykany, jednak najprawdopodobniej mam problem z programatorem.
Na każdym programie zmywarka rusza, nalewa wodę, pracuję kilka minut, wypompowuję częściowo wodę i zatrzymuje się zaraz na początku programu. Wyłączyłem zmywarkę, przestawiłem troszkę programator do przodu i włączyłem ponownie. Efekt na jednym z programów był taki, że zmywarka na zmianę pobierała i wypompowywała wodę. I tak bez końca.
Co o tym sądzicie?
EDYTA:
Walki ze zmywarką ciąg dalszy.
W międzyczasie był majster i również walczył z hydrostatem. Zdjął go sprawdził miernikiem. Jak okazało się, że jest sprawny, podpiął z powrotem do zmywarki, żeby poszukać innej przyczyny, ale zmywarka zaczęła pracować prawidłowo. Zostawił temat i kazał testować.
Dziś znów zaczęła przelewać wodę.
Zdjąłem więc ponownie hydrostat i sprawdziłem miernikiem. Prawidłowo przełącza obwód elektryczny. Podpiąłem go do zmywarki i podczas napełniania zmywarki wodą spróbowałem dmuchnięciem bezpośrednio w hydrostat sprawdzić czy odłączy dopływ wody. Nie odłączył. Przedzwoniłem więc przewody idące od panelu do hydrostatu, czy może przypadkiem któryś nie ma przerwy, ale również nic nie znalazłem.
No i znów utknąłem w martwym punkcie.
Co dalej mogę sprawdzić?