logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mass Effect 3 nie instaluje się przez problemy z Origin na Windows 10 64-bit

carbon_45 30 Kwi 2017 19:44 1911 10
REKLAMA
  • #1 16446583
    carbon_45
    Poziom 12  
    Ocena: 31
    Witam forumowiczów.
    Miałem zainstalowaną grę Mass Effect 3 i Origin. W połowie marca musiałem zrobić format partycji z systemem i wszystko od nowa instalować i tu pojawił mi się problem. Nie da się zainstalować ani grać na Mass Effect 3, bo nie do końca jest zainstalowany Origin. Nic nie pomogło, nawet pobranie programu z oficjalnej strony, bo on głosi mi, że to jest do systemu 64 bit. Wziąłem dodatkowy dysk i zainstalowałem wersję testową Windowsa 10 64 bit, i tu też nie da się zainstalować tego programu, ani tej gry Mass Effect 3
    Mass Effect 3 nie instaluje się przez problemy z Origin na Windows 10 64-bit Mass Effect 3 nie instaluje się przez problemy z Origin na Windows 10 64-bit

Pozdrawiam
    Janusz
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16446729
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Moze jakis firewall blokuje polaczenie? Masz jakies programy anty* z zapora?
  • #4 16447459
    carbon_45
    Poziom 12  
    Pisałem wcześniej, że pobrałem z oficjalnej strony ten Origin. Na dołączonym zdjęciu jest pokazane, że Origin sam siebie aktualizuje do najnowszej wersji. Od 7 lat, jestem użytkownikiem Eset Smart Security i nie było nigdy problemu do teraz. W Eset włączyłem nawet w zaporze funkcje inteligentną, żeby samemu móc widzieć co próbuje szperać mi w komputerze. Wszystkie przypadki związane z Origin, ustawiłem w zaporze na trwałe połączenia bez funkcji blokady. Mass Effect ma w sobie wbudowany Origin i przy instalacji tej gry dochodzi do instalacji Origin. Zainstaluje się Origin, ale gry już nie uruchomi.
  • #6 16447504
    carbon_45
    Poziom 12  
    Pobrałem ten program i dołączam te dwa pliki.
    Załączniki:
    • FRST_01-05-2017 11.11.35.txt (44.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition_01-05-2017 11.11.35.txt (39.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 16447941
    carbon_45
    Poziom 12  
    Odinstalowałem ten Browser - (przy ponownym uruchomieniu pokazuje mi, że nie ma tam czegoś) - zainstalowałem Origin 9.12.2., ukazało się okno Origin z grą Mass Effect 3 i nie da się grać, bo program woła o takie coś co jest na obrazkach, i jak ja mam z tego wyjść, skoro to jest oryginalna gra. Mass Effect 3 nie instaluje się przez problemy z Origin na Windows 10 64-bit Mass Effect 3 nie instaluje się przez problemy z Origin na Windows 10 64-bit
  • REKLAMA
  • #10 16448039
    carbon_45
    Poziom 12  
    Mam teraz na drugim dysku do testowania Windows 10, ale nie umiem się do niego przekonać. Jak ja mam w nim coś poszukać, skoro on pokazuje mi, że nic nie znalazł. W XP nie było tego problemu.
  • #11 16451458
    carbon_45
    Poziom 12  
    Coś się stało. Teraz w Windows 10 nie da się uruchomić Worda ani Excela. Wyświetla mi taki komunikat, co jest dołączony na obrazku. Zrobiłem konfigurację i mimo tego, to nic nie dało. Usunąłem Office programem, ale nie do końca bo czegoś tam nie umiał zrobić. Zresetowałem komputer, ponownie zainstalowałem Office, a mimo tego nadal się nie uruchamia Word ani Excel. Mass Effect 3 nie instaluje się przez problemy z Origin na Windows 10 64-bit

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problemy z instalacją gry Mass Effect 3 oraz platformy Origin po reinstalacji systemu Windows 10 64-bit. Mimo pobrania najnowszej wersji Origin z oficjalnej strony, program nie instaluje się poprawnie, co uniemożliwia uruchomienie gry. Użytkownik podejrzewa, że problem może być związany z zaporą sieciową ESET Smart Security, która mogła zablokować połączenie. Po odinstalowaniu niektórych programów i zainstalowaniu starszej wersji Origin, nadal występują trudności z uruchomieniem gry. Dodatkowo, po pewnym czasie użytkownik zgłasza problemy z uruchamianiem aplikacji Office na tym samym systemie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA