Witam, Pacjent to Samsung Galaxy A5 SM-A500FU, telefon jakiś czas temu przestał działać, nie reagował na ładowarke itp, udało się uruchomić poprzez uruchomienie awaryjne i zresetowaniu Hard reset, odzyskał żywotność, ale znów coś świrował i padł. Raz mi się go udało włączyć do opcji resetowania poprzez Power/- /home i znów się wyłączył. Podejrzewam że to coś z ładowaniem/ zasilaniem bo po jakimś czasie leżenia odpala i znów gaśnie jak by gdzieś prąd odcinało, nie nagrzewa się gdy jest podpięty pod ładowarkę. W serwisie jak to w serwisie "płyta do wymiany" szukałem już uszkodzonych telefonów ze spr płytą ale korci mnie spr baterii z jakiegoś telefonu.
Dodam jeszcze że; posiadam ładowarkę+kabel usb oddzielnie i gdy jest podpięta tylko do sieci wydaje dzwięk bzzzzz, a gdy podłączymy pod spr telefon przestaje, nie wiem czy ktoś kiedyś zwrócił na to uwagę ale Ja np tak rozkminiłem naderwane lekko wejscie usb do ładowania w tablecie, ruszałem wtyczką i raz bzyczało a raz ładowało. A podłączając pod Samsunga dzwięk jest jak by nic nie było podłączone.
Dodam jeszcze że; posiadam ładowarkę+kabel usb oddzielnie i gdy jest podpięta tylko do sieci wydaje dzwięk bzzzzz, a gdy podłączymy pod spr telefon przestaje, nie wiem czy ktoś kiedyś zwrócił na to uwagę ale Ja np tak rozkminiłem naderwane lekko wejscie usb do ładowania w tablecie, ruszałem wtyczką i raz bzyczało a raz ładowało. A podłączając pod Samsunga dzwięk jest jak by nic nie było podłączone.