logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TL-WR740N rozłącza WiFi po podłączeniu nowego laptopa - co robić?

Mezir 19 Maj 2017 08:13 855 2
REKLAMA
  • #1 16484328
    Mezir
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Witajcie, zakupiłem laptopa i od tej pory pojawił się ten problem. O tuż gdy połączę laptopa z WiFi router czasami tak jakby wykonuje reconnect połączeń(nie wiem czy to tak nazwać) czyli rozłącza wszystkie urządzenia połączone z WiFi, a na komputerze, który jest podpięty kablem Lan na dole w połączeniach z internetem na krótką chwilę pojawia się wykrzyknij zaraz po tym "x"(tak jakby kabel był odłączony) no i ponownie połącza.
    Kompletnie nie wiem o co chodzi, problem pojawił się gdy tego laptopa podłączyłem do wifi, mam też inny laptop, gdy tamten jest podłączony nie występuje ten problem.

Poniżej wrzucam Dziennik systemowy z routera:
    TL-WR740N rozłącza WiFi po podłączeniu nowego laptopa - co robić?
  • REKLAMA
  • #2 16484446
    antek1cza
    Poziom 31  
    Ocena: 199
    Witam
    Mezir napisał:
    problem pojawił się gdy tego laptopa podłączyłem do wifi, mam też inny laptop, gdy tamten jest podłączony nie występuje ten problem.
    To może podsumuję :
    1. Przed podpięciem po WiFi nowego laptopa wszystko było ok ?
    2. Po zalogowaniu się do routera po WiFi nowym laptopem co jakiś czas resetuje połączenia WiFi i LAN ?
    Jeżeli tak to proponuję:
    a) sprawdzić po jakim czasie następuje reset WiFi i LAN przy podłączonym nowym laptopie,
    b) odłączyć nowego laptopa i sprawdzić czy jest dobrze - odczekać odpowiedni czas,
    Jeżeli reset routera faktycznie powoduje nowy laptop to dla pewności proponuję podłączyć się nim do innego routera -kolegi, znajomego, kafejki itp. Jak też resetuje to winny laptop a konkretniej jego karta wifi.
    Jak z nowym laptopem jest dobrze to problem z routerem do którego może warto wgrać nowy firmware.
  • #3 16484455
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2679
    Ustaw wszystkie parametry radia na sztywno bez AUTO.
REKLAMA