Witam,
Pojawiam się z tym tematem tutaj, gdyż internety nie chciały udzielić mi odpowiedzi, co wcześniej wystarczało. Opisuję problem:
Na wstępie - posiadam zewn. kartę Sound Blaster X-FI (jedna z pierwszych wersji, bez PRO czy innych fajerwerków). Do tego mam podłączony zestaw Creative 5.1. System - Win 10 Pro x64.
Kilka dni temu miała miejsce aktualizacja Opery do wersji 45.0.xxx.xxx. etc. Niestety nie wiem na czym polega problem z przeglądarką, którą sobie tak upodobałem, ale nie ważne jaka strona, zawsze był problem, żeby muzyka/dźwięki, były słyszalne we wszystkich głośnikach - nie mówię tu o sorround, żeby było jasne - zamiast w 5 grało w 2. W poprzednich wersjach wystarczyło mi dodanie do skrótu, za ścieżką pliku wykonalnego: Co załatwiało sprawę, aż do tej najnowszej wersji.
Uprzedzając pytania:
- reinstalacja całkowita nic nie dała;
- inne przeglądarki odtwarzają dźwięk we wszystkich głośnikach z tych samych stron;
- w ustawieniach karty nie ma co grzebać (choć i tam zaglądałem) skoro tylko z tą przeglądarką jest problem. Inne oraz aplikacje muzyczne odtwarzają dźwięk normalnie;
Będę wdzięczny za pomoc.
pzdr
Pojawiam się z tym tematem tutaj, gdyż internety nie chciały udzielić mi odpowiedzi, co wcześniej wystarczało. Opisuję problem:
Na wstępie - posiadam zewn. kartę Sound Blaster X-FI (jedna z pierwszych wersji, bez PRO czy innych fajerwerków). Do tego mam podłączony zestaw Creative 5.1. System - Win 10 Pro x64.
Kilka dni temu miała miejsce aktualizacja Opery do wersji 45.0.xxx.xxx. etc. Niestety nie wiem na czym polega problem z przeglądarką, którą sobie tak upodobałem, ale nie ważne jaka strona, zawsze był problem, żeby muzyka/dźwięki, były słyszalne we wszystkich głośnikach - nie mówię tu o sorround, żeby było jasne - zamiast w 5 grało w 2. W poprzednich wersjach wystarczyło mi dodanie do skrótu, za ścieżką pliku wykonalnego:
Kod: Text
Uprzedzając pytania:
- reinstalacja całkowita nic nie dała;
- inne przeglądarki odtwarzają dźwięk we wszystkich głośnikach z tych samych stron;
- w ustawieniach karty nie ma co grzebać (choć i tam zaglądałem) skoro tylko z tą przeglądarką jest problem. Inne oraz aplikacje muzyczne odtwarzają dźwięk normalnie;
Będę wdzięczny za pomoc.
pzdr