logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opera 45.0 - Dźwięk w głośnikach 5.1 nie działa po aktualizacji

Myrasz 19 Maj 2017 20:44 1479 4
REKLAMA
  • #1 16485440
    Myrasz
    Poziom 20  
    Ocena: 82
    Witam,
    Pojawiam się z tym tematem tutaj, gdyż internety nie chciały udzielić mi odpowiedzi, co wcześniej wystarczało. Opisuję problem:
    Na wstępie - posiadam zewn. kartę Sound Blaster X-FI (jedna z pierwszych wersji, bez PRO czy innych fajerwerków). Do tego mam podłączony zestaw Creative 5.1. System - Win 10 Pro x64.
    Kilka dni temu miała miejsce aktualizacja Opery do wersji 45.0.xxx.xxx. etc. Niestety nie wiem na czym polega problem z przeglądarką, którą sobie tak upodobałem, ale nie ważne jaka strona, zawsze był problem, żeby muzyka/dźwięki, były słyszalne we wszystkich głośnikach - nie mówię tu o sorround, żeby było jasne - zamiast w 5 grało w 2. W poprzednich wersjach wystarczyło mi dodanie do skrótu, za ścieżką pliku wykonalnego:
    Kod: Text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
    Co załatwiało sprawę, aż do tej najnowszej wersji.
    Uprzedzając pytania:
    - reinstalacja całkowita nic nie dała;
    - inne przeglądarki odtwarzają dźwięk we wszystkich głośnikach z tych samych stron;
    - w ustawieniach karty nie ma co grzebać (choć i tam zaglądałem) skoro tylko z tą przeglądarką jest problem. Inne oraz aplikacje muzyczne odtwarzają dźwięk normalnie;

Będę wdzięczny za pomoc.
    pzdr
  • REKLAMA
  • #2 16488800
    szymon1051
    Poziom 13  
    Ocena: 66