logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uprawnienia budowlane z ograniczeniami lub bez ograniczeń KB

schmeterling 29 Maj 2017 13:18 1179 4
REKLAMA
  • #1 16500985
    schmeterling
    Poziom 2  
    Cześć
    mam pytanie odnośnie tego , iż chciałbym uzyskać uprawnienia budowlane w zakresie konstrukcji budowlanych z tym że ukończyłem studia pierwszego i drugiego stopnia Inżynierii Środowiska. Jest jakaś możliwość osiągnięcia uprawnień budowlanych bez ograniczeń właśnie w zakresie KB czy tylko możliwość uprawnień z ograniczeniem? Proszę o odpowiedź.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16501017
    JohnySpZOO
    Specjalista - Instalacje Elektryczne
    Ocena: 328
    Studia podyplomowe oraz odpowiednia praktyka w zawodzie. Poza tym najlepiej zweryfikować ową sprawę we właściwej dla Twojej lokalizacji OIIB.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16501039
    kozi966
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    schmeterling napisał:
    Proszę o odpowiedź.

Twoje studia zaliczają się do kierunków pokrewnych dla specjalizacji konstrukcyjnej.
    Co za tym idzie, możesz ubiegać się jedynie o nadanie uprawnień z ograniczeniem.
  • REKLAMA
  • #4 16502537
    schmeterling
    Poziom 2  
    Obecnie od 6 miesięcy pracuję w firmie ogólnobudowlanej na stanowisku inżynier budowy. W związku z tym odbywam też praktykę zawodową potrzebną do zdobycia uprawnień. Z tym ,że nie jest to firma zajmująca się konkretnie wykonastwem inżynieryjno sanitarnym lecz budową w większości budynków oraz hal przemysłowych.
    Więc odbycie praktyki związanej z KB w niczym mi nie pomoże aby zdobyć możliwość uzyskania uprawnień bez ograniczeń w konstrukcjach budowlanych?
    (Studia ukończone I i II stopień Inżynieria Środowiska praktyka zawodowa w przeciągu lat była związana tylko z budownictwem ogólnym)
  • #5 16502600
    kozi966
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    schmeterling napisał:
    Więc odbycie praktyki związanej z KB w niczym mi nie pomoże aby zdobyć możliwość uzyskania uprawnień bez ograniczeń w konstrukcjach budowlanych?

Nie. Musisz mieć studia o konkretnym profilu pod to.
REKLAMA