logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Komputer nie włacza sie - Komputer zacina sie na logo xp

MokryGX 29 Maj 2017 16:27 657 8
REKLAMA
  • #1 16501268
    MokryGX
    Poziom 8  
    Witam wczoraj chciałem uruchomić mój komputer zastępczy z xp ale gdy dochodzi do logo Windowsa to zacina się i jedyną opcją jest reset.Jednak wczoraj pod wieczór komputer się włączył i normalnie działał a dzisiaj znowu nie chce się włączyć. Podzespołów nie podam bo nie znam wiem że win xp 32 bit i karta graficzna amd Radeon r7 200 Series . Pomocy!!!
  • REKLAMA
  • #2 16501274
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1140
    Spróbuj uruchomić W trybie awaryjnym
    Konieczność użycia trybu awaryjnego w Windows XP zachodzi ... Aby tak właśnie uruchomić XP, naciskamy klawisz F8 w momencie rozruchu komputera. ...

Reszty szukaj w sieci, na elektrodzie jest ten temat poruszany wielokrotnie.
    Jak usunąć tego typu usterki.
  • REKLAMA
  • #3 16501276
    MokryGX
    Poziom 8  
    krzysiozak napisał:
    Spróbuj uruchomić W trybie awaryjnym
    Konieczność użycia trybu awaryjnego w Windows XP zachodzi ... Aby tak właśnie uruchomić XP, naciskamy klawisz F8 w momencie rozruchu komputera. ...

Tryb awaryjny działa normalnie bez problemów.
  • #4 16501281
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Nie piszesz co do tej pory zrobiłeś. :cry:
  • #5 16501294
    MokryGX
    Poziom 8  
    krzysiozak napisał:
    Nie piszesz co do tej pory zrobiłeś. :cry:

Sorka. Do tej pory przywracałem system do punktu przywracania i próbowałem w trybie awaryjnym coś zrobić Ale nic nie dało rezultatów.
  • REKLAMA
  • #6 16501486
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Po uruchomieniu awaryjnym uruchom program msconfig, i wybierz opcję:"uruchamianie diagnostyczne".
    Jak się zacznie uruchamiać w trybie diagnostycznym będziesz wiedział że jest jakiś śmieć który blokuje system.
  • #7 16501724
    MokryGX
    Poziom 8  
    krzysiozak napisał:
    Po uruchomieniu awaryjnym uruchom program msconfig, i wybierz opcję:"uruchamianie diagnostyczne".
    Jak się zacznie uruchamiać w trybie diagnostycznym będziesz wiedział że jest jakiś śmieć który blokuje system.

Wszedłem w tryb awaryjny dałem uruchamianie diagnostyczne i kazało uruchomić ponownie komputer i po ponownym uruchomieniu dac awaryjnie czy normalnie ?

Dodano po 50 [minuty]:

Komputer nagle magicznie odpalił ! Wygląda na to jakby była jakaś blokada czasowa.
  • REKLAMA
  • #8 16502515
    krzysiozak
    Poziom 40  
    MokryGX napisał:
    krzysiozak napisał:

Wszedłem w tryb awaryjny dałem uruchamianie diagnostyczne i kazało uruchomić ponownie komputer i po ponownym uruchomieniu dać awaryjnie czy normalnie ?

Dodano po 50 [minuty]:

Komputer nagle magicznie odpalił ! Wygląda na to jakby była jakaś blokada czasowa.

Odpalił nagle magicznie bo uruchamia się diagnostycznie bez wszelkich dodatków.
    Któryś z dodatków blokował ci komputer. Jak chcesz to możesz pracować w takim trybie [bez uruchamiania wszystkich programów przy ładowaniu systemu] jeśli cię to satysfakcjonuje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z komputerem działającym na systemie Windows XP, który zawieszał się na logo systemu. Po próbie uruchomienia w trybie awaryjnym, komputer działał normalnie, co sugerowało, że problem mógł być spowodowany przez dodatkowe oprogramowanie lub sterowniki. Użytkownik przywrócił system do punktu przywracania, jednak nie przyniosło to rezultatów. Ostatecznie, po uruchomieniu diagnostycznym, komputer zadziałał, co wskazuje na możliwą blokadę czasową lub konflikt z dodatkowymi komponentami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA