logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Całe AGD do kuchni - co kupić w rozsądnych cenach?

Aga_laik 31 Maj 2017 09:35 2025 7
REKLAMA
  • #1 16504236
    Aga_laik
    Poziom 7  
    Pewnie temat wałkowany wielokrotnie, ale cóż ... zapytam ;-)
    Zdecydowaliśmy się po 12 latach na zmianę mebli w kuchni a w związku z tym również AGD.
    Potrzebuję piekarnik i mikrofalę do zabudowy (w słupku więc najlepiej z 1 marki), lodówkę do zabudowy, zmywarkę i płytę indukcyjną na 1 fazę.
    Dawniej jak kupiłam np. pralkę Siemens/Bosch to służy do dziś i tak samo sprzęt z Aristona.
    A dziś - co sklep to mówią co innego - tylko Bosch lub Siemens albo kup co tańsze bo i tak podzespoły produkowane przez 1 firmę i płacisz tylko za logo. A jak Bosch itp to tylko te produkowane w Niemczech. Sprzedawcy podpowiadają, że dzisiejsze AGD i tak nie wytrzyma więcej niż okres gwarancji, więc nie ma co przepłacać za markę.
    Wczoraj usłyszałam znowu same rewelacje na temat Beko - wchodzę na opinie na necie i tu już nie jest tak kolorowo.
    Kto pomoże? budżet ok 7 tys.
  • REKLAMA
  • #2 16504288
    kristover
    Poziom 12  
    Ocena: 53
    Też podłączam się do pytania...
  • REKLAMA
  • #3 16506285
    Brozerihno
    Poziom 24  
    Ocena: 44
    Ja np mam od niedawna lodówkę z Samsunga jestem bardzo zadowolony na początku trochę obawa Samsung :P ale wyszło mi to na dobre więc mogę wam polecić
    Lodówka Samsung RB29FERNDSS INOX
    Piekarnik Samsung NQ50H5533KS
    Samsung MG23F301TAS
    Zmywarka zależy jakie wymiary polecam Bosch
  • #4 16506292
    Aga_laik
    Poziom 7  
    już patrzę, dzięki, choć nie ukrywam, że Samsung to raczej z telefonami mi się kojarzy :-)
    mikrofala musi być w zabudowie - bo mało miejsca na blacie
    zmywarka 60 cm
    została jeszcze płyta indukcyjna ale na 1 faze - ktoś coś?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 16528628
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 16528894
    Aga_laik
    Poziom 7  
    Dziękuję za odpowiedź - kabel prądowy już na wstępie remontu został wymieniony na grubszy. :-)
  • #8 19781837
    Aga_laik
    Poziom 7  
    Zakupiono sprzęt siemens

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sprzętu AGD do kuchni w rozsądnych cenach, w tym piekarnika, mikrofalówki, lodówki, zmywarki i płyty indukcyjnej. Wskazuje na doświadczenia z markami Siemens i Bosch, które były pozytywne, ale obawia się, że nowoczesne urządzenia mogą być mniej trwałe. Użytkownicy forum polecają lodówki i piekarniki marki Samsung, a także zmywarki Bosch, podkreślając ich jakość i funkcjonalność. Wskazano również na konieczność dostosowania instalacji elektrycznej do płyty indukcyjnej na 1 fazę. Budżet na zakupy wynosi około 7 tys. zł.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA