logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak działa leciwy aquastop z dodatkowym wężykiem

miki2000 12 Cze 2017 00:51 4407 3
REKLAMA
  • #1 16524942
    miki2000
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,

Oryginalny (stary 1993) aquastop posiada dodatkowy przezroczysty wężyk moje pytanie do czego on służy ?

Mam starą zmywarkę BOSCH (1993) 45 cm
    problem polega na tym, że nie pobiera wody.

Kupiłem inny aquastop bez w/w wężyka, podłączyłem, ale zmywarka nadal nie pobiera wody, czasem słyszę, że uruchamia aquastop na chwilkę potem już nie próbuje tego robić.
  • REKLAMA
  • #2 16525321
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    Dodatkowy wężyk służy do zabezpieczenia przed przelaniem wody w płaszczu wodnym przynajmniej tak było w tych zmywarkach które ja robiłem . Trzeba odłączyć dodatkowy wężyk od płaszcza wodnego i sprawdzić czy zmywarka podaje napięcie na elektrozawór (trzeba dotknąć zobaczyć czy drga jak drga to zasilanie jest ) jak zasilanie jest i sam elektrozawór ma przejście to woda powinna płynąć do zmywarki , jak nie płynie to może być elektrozawór uszkodzony.
  • REKLAMA
  • #3 16527157
    miki2000
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Czyli zmywarka nie może pracować z tym nowszym aquastopem bo jak rozumiem będzie w nieskończoność pobierała wodę?
  • #4 16527267
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    Może pracować z nowym elektrozaworem ale wtedy nie ma zabezpieczenia na wypadek przelania się płaszcza wodnego i dlatego nie jest to zalecane .
    Aby coś dokładniej powiedzieć trzeba by wiedzieć o jaką zmywarkę dokładnie chodzi. Zestaw naprawczy czyli cały elektrozawór bez węży jest chyba do dostania ale jak to Bosch to pewnie drogi.
REKLAMA