Tak egzamin w czerwcu i nie są to poprawki, poprawki są u nas w styczniu/lutym(może zależy to od CKE?, ja jestem pod Kraków).
Teorie rzecz jasna każdy pisze 20, nie wiem jak z godzinami, ja praktykę dosyć późno bo dopiero 28. Duża liczba elementów na wykazie może wskazywać, że będą dwa ćwiczenia, plc i elektropneumatyka. Chociaż w to wątpię bo jest tylko 1 przekaźnik. Praktyką się nie martwię jesteśmy dobrze o ile nie bardzo dobrze przygotowani, programowaliśmy nawet w 2 klasie MPS-y co też dobrze nam wychodziło. Zdawalność z roku na rok 100% przypadku, ażeby ktoś nie zdał praktyki nie było. Jedyny problem jaki może się pojawić to pytania przy dokumentacji, nieraz są słabo sprecyzowane np. czy cewka zaworu jest podłączona do zasilania (przewód + był do plc zaś - do zasilacz) i przez takie zagwozdki można się zgubić, jak i kiedyś w dokumentacji spotkałem się z nieopisanymi stykami przez co też niewiadomo jak wykonać pomiar (czy przyłożyć sondę do przycisku od strony zasilacza czy od plc). Co do ciekawostek to będą szare przewody

. Różnie może być już z teorią, przerobiłem sobie testy z ostatnich lat (bo wiadomo pytania się powtarzają) i najmniej 25pkt więc tragedi nie ma jak i nie jest najlepiej, liczę przynajmniej na te 30pkt ale w ostateczności będzie dobrze jak wogóle zdam.
Najbardziej martwią mnie pytania z elektryki wyłączniki nadprądowe, silniki szeregowe, bocznikowe itd. Liczę na jak największą ilość pytań z elektroniki bo to dobrze mi przychodzi.
Dodano po 24 [minuty]: Jeszcze do teori, będzie zapewne:
Podpięcie 2 kontaktronów,
1 czujnika optycznego,
2 siłowników (jeden jednostronnego działania, drugi dwustronnego),
plc,
przekaźnik,
szare przewody sygnałowe,
zawor 5/2 sterowany dwustronnie, 3/2 jednostronnie oba elektrycznie rzecz jasna,
przycisk monostabilny i bistabilny,
dwie lampki czerwona, zielona,
i to tyle co zapamiętałem, pozdrawiam i życzę powodzenia.