logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TeamViewer - Zmiana rozdzielczości ekranu bez monitora

incorsklep_pl 26 Cze 2017 08:46 8043 4
REKLAMA
  • #1 16551383
    incorsklep_pl

Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam,
    Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na mój problem więc pozwolę sobie spytać.

Wykorzystuję jeden z komputerów jako serwer ale łączę się z nim tylko raz na jakiś czas przez Team Viewer. Do karty graficznej nie jest podłączony żaden monitor.
    Po uzyskaniu połączenia przez Team Viewer ekran działa w rozdzielczości 800x600.
    Chcę zmienić rozdzielczość na jakąś bardziej przystępną, ale ponieważ żaden ekran nie jest wykrywany, nie mam możliwości zmiany rozdzielczości.
    Wie ktoś jak to zrobić?
    Będę wdzięczny za pomoc.
    Konto firmowe:
    wroLED
    Grota Roweckiego 168, Wrocław, 52-019 | Strona WWW: www.wroled.pl
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16553925
    incorsklep_pl

Poziom 8  
    Ocena: 2
    Team Viewer.
    Po podłączeniu monitora do hdmi karta zmienia rozdzielczosć na taką jak chcę, a po odłączeniu moitora wraca do niskiej rozdzielczości.
    Konto firmowe:
    wroLED
    Grota Roweckiego 168, Wrocław, 52-019 | Strona WWW: www.wroled.pl
  • REKLAMA
  • #4 16893378
    h999
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    W opcjach zaawansowanych TeamViewer znalazłem instalacje sterownika monitora, zainstalowałem i nie wiem co dalej. Po wyłączeniu monitora zmienia rozdzielczość, może ktoś wie co zrobić dalej by ustawić własną rozdzielczość bez monitora.
  • #5 16893723
    enhanced
    Poziom 43  
    Ocena: 877
    https://community.teamviewer.com/t5/Knowledge...-use-TeamViewer-on-headless-systems/ta-p/4256
    Cytat:
    Please make sure to connect a graphics display to the device. It may also be sufficient to connect a dummy plug to your graphics card.

Może podłącz sam przewód do karty graficznej bez podłączania jakiegokolwiek monitora?

Z tym sterownikiem monitora to nie wiem - nie testowałem co on daje.
REKLAMA