logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ustawienia detekcji ruchu w Media-tech MT4052 i podobnych allgrozach.

krokodylowy 24 Lip 2017 11:19 2262 4
  • #1 16605081
    krokodylowy
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam
    Czy udało się komuś zgłębić kwestię ustawienia detekcji ruchu w kamerze Media-tech MT4052 i odpowiednikach sprzedawanych na allgrozach?

Po miesiącu testów wychodzi mi że ta detekcja to lipa - nie jest w stanie wykryć przechodnia ani rowerzysty. Rejestruje głównie zmiany oświetlenia wywołane przez chmury...
    Jak to poprawnie ustawić?
    Nawet stara 'niania z ptz' wystawiona za okno potrafiła robić to lepiej przy takich samych ustawieniach (podobny soft z czterema strefami detekcji).
  • #2 16605174
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    Czego się spodziewasz od kamery która jest wystawiona za 230 PLN i to jeszcze brutto ?
    Chińczyk ją wyprodukował za ... może 50 PLN, oprogramowanie jest w większości wypadków kradzione, albo tzw "for education purpose only".

Problemem jest tutaj oprogramowanie tej kamerki, tzn jeżeli byś wgrał inny wsad przez tftp, ale do tegu musisz mieć narzędzia, wiedzieć jaki jest w tej kamerze przetwornik, procesor DSP i ile ma ram'u - czyli strata czasu ogromna - a jak wiadomo czas = pieniądz, więc lepiej kupić lepszą kamerę z lepszym softem.
  • #3 16606694
    elektroinstal_compan
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    jeżeli chcesz coś co sie sprawdzi to zobacz sobie i7-C82221-IR

Moderowany przez suworow:

Szanowni panowie sprzedawcy/ sprzedawco firmy internec, piszący z między innymi takich kont jak : snafy80, faja_kanzas, marcinekf. Starczy tej kryptoreklamy. Ponieważ poprzednie moje prośby nie przyniosły rezultatów konto zostaje zablokowane. 3.1.10. Nie reklamuj stron internetowych lub usług w jakiejkolwiek formie.

• #4 16608426
    krokodylowy
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Cytat:
    Czego się spodziewasz od kamery która jest wystawiona za 230 PLN i to jeszcze brutto ?

Spoko - taka cena jakie przeznaczenie czyli monitoring prywatny a nie profesjonalny.
    W tym zakresie cenowym można już kupić o wiele lepsze kamery niż trzy lata temu.
    Ta konkretna ma bardzo dobrą czułość i jakość obrazu tylko detekcja ruchu to kicha.

Inne chińczyki mają podobny soft który rozwija się w zarówno w dobrą stronę (gui) jak i złą - popsuto detekcję ruchu i strukturę folderów zapisu na sd bo zdjęcia nie są automatycznie kasowane i finalnie zapychają kartę.
    Dodano po 38 [minuty]:
    Cytat:
    jeżeli chcesz coś co sie sprawdzi to zobacz sobie i7-C82221-IR

Proszę nie spamować trzeci raz tym samym modelem kamery. Google krzyczą że to chińczyk bez supportu jakich wiele.
  • #5 17007056
    telewy
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Ja mam ta kamerę i mi działa detekcja. Ustawiam w menu kamery: Alarm->Detekcja ruchu. Ustawiłem sobie 3 strefy, wrażliwość 90 i wykrywa mi ruch. Zastosowanie czysto amatorskie.
REKLAMA