Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan primera p12 - Awaryjne otwieranie samochodu - nissan primera p12

Xresy 26 Jul 2017 14:07 6915 8
    Xresy
    Level 2  
    Witam
    Będąc na parkingu włączyłem kluczykiem alarm - dzwi zamknięte alarm włączony. Po powrocie kluczyk nie działa drzwi zamknięte. Wymieniłem baterie w pilocie i dalej nic. Drzwi mogę otworzyć i wsiąść ale włączy się alarm i tu mam pytanie. Czy po włożeniu kluczyka do stacyjki alarm się wyłączy. Proszę o pomoc jestem 200 km od domu
    rafcio_21
    Level 29  
    To zależy co jest powodem tego że nie możesz teraz otworzyć z pilota . Czy to alarm dokładany czy fabryczny jeśli dokładany to na pewno jest jakiś ukryty przycisk serwisowy którym będzie można wrazie co skasować wycie , a może rozładował się akumulator . Za mało szczegółów żeby udzielić ci jednoznacznej odpowiedzi
    Xresy
    Level 2  
    Wiec tak
    Akumulator jest nowy na pewno nie jego wina.
    Od jakiegoś czasu alarm raz załączł raz nie. Myślę, że to wina pilota. Ale klucz i mobilizer a pilot alarmu to chyba nie to samo. Alarm fabryczny
    andrzej20001
    Level 43  
    Odepchnij auto w inne miejsce ,może sieje coś zakłócenia i pilot nie działa. Nie upadł na ziemię klucz?/
    Xresy
    Level 2  
    Jak odepchac. Jak otworze drzwi to zacznie wyć alarm a samochod jest pod blokiem mieszkalnym. Poza tym jest hamulec ręczny zaciągnięty.
    Kurcze nie wiem co mam zrobić. Klucze nie spadły. Ale od jakiegoś czasu alarm raz łapał raz nie.

Proszę powiece czy po wymianie baterii w kluczyku mógł się rozkodować się immobilizer?
    andrzej20001
    Level 43  
    Z opisu nie wiadomo czy masz dokladany czy oryginalny. Fotke klucza z pilotem wrzuc. I syreny. Jak aku odlaczysz wyje??? Cokolwiek.
    milejow
    Level 43  
    Xresy wrote:
    czy po wymianie baterii w kluczyku mógł się rozkodować się immobilizer?

Nie ma takiej opcji, bateria w pilocie nie ma nic do immo auta.